Thinkers Publishing, 2020, Chess Middlegame Strategies, Vol. III - Strategy Meets Dynamics, af Ivan Sokolov

PAPERBACK

225,00 kr.
Varenummer: 0471Paperback

På engelsk, 325 sider , udgivet 2019

Dette er sidste bind i Sokolov´s midtspils serie. Hensigten er fortsat at styrke læserens generelle forståelse af midtspillet, og give læseren nye ideer/koncepter til at indbygge i midtspillet.

I dette afsluttende bind tager Sokolov strategiske temaer fra konkrete åbninger og sætter disse op imod standard begreber som "åben linie", "terrænovervægt". "bondestruktur" og "fleksibilitet".

Bogen bygger på 43 kommenterede partier, opdelt i 7 kapitler. 

Mange vil nok overraskes over hvor ofte en solid spiller som eks VM Karpov med vilje frastod fra rokade. Der er også et kapitel om Anti-Moscow (i semi-slavisk), et afsnit om det positionelle kvalitetsoffer, g-bonde fremstød m.fl.

Se evt mere om kapitlerne i nedenstående pdf sample.

Se pdf eksempel her: Chess Middlegame Strategies, Vol. III - Strategy Meets Dynamics, af Ivan Sokolov

Vurdering af målgruppen: virker som en virkelig inspirerende midtspils serie. På grund af emnets kompleksitet vil jeg dog mene at bøgerne primært henvender sig til spillere på 18-1900 og opefter.

Om forfatterne:

Ivan Sokolov blev født i 1968 i Bosnien. Blev stormester i 1987. Vandt det jugoslaviske mesterskab i 1988, og senere da han flyttede til Holland det hollandske mesterskab i 1995 og 98.

Foto: Sokolov imod Karjakin

Sokolov har været i verdenseliten med højeste rating på 2706 i 2004. I skrivende stund (4. nov. 2020) er han dog faldet til 2595.


I Danmark er han bl.a. kendt for deltagelse i Xtracon Open i Helsingør. Så vidt jeg husker i 2017, hvor han også holdt et kanonforedrag om første bind i denne serie. Jeg husker samme aften, som han tabte til en ung norsk GM (men det så ikke ud til at påvirke hans energi niveau og humør).

Men det er nok som forfatter af cirka 12-13 skakbøger af høj kvalitet at de fleste kender Sokolov. Titler på Cadogan Books, Everyman, NewInChess og senest 5 titler på Thinkers Publishing (som han også var med til at starte i 2015). 


Foto: Ivan Sokolov

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,63 kg.
Priser er inkl. moms