Thinkers Publishing, 2020, The Modernized Modern Defence, af Daniel Fernandez

PAPERBACK

229,00 kr.
Varenummer: 0464Paperback

På engelsk, 376 sider, udgivet 2020 

Når du spiller Modern er det fordi du søger en ubalanceret stilling, hvor du regner med at du i praktisk spil kan udspille din modstander. Ikke mindst pga løberen på g7.

Nu får sortspillere virkelig en aktuel kvalitetsbog på åbningen. Forfatteren trækker på sin egen erfaring med åbningen til i ord at forklare om åbningens koncepter og teori

Tidligere har hvid haft en opfattelse af at sort spillede en "wild-west" åbning. Åbningen blev mere anerkendt da svenske GM Tiger Hillarp Persson udgav "Tiger´s Modern" i 2005 og "The Modern Tiger" i 2014. 

Åbningen er karakteriseret af at sort lidt nonchalant lader hvid opbygge sig agressivt i centrum, placerer roligt bønderne på 6-række og venter på at kunne sætte et modstød ind.

Der er i bogen også et afsnit om "Sniper" varianten som en vis Morten F. Jensen fra Præstø ofte viser partier med på hans You Tube kanal "Den Dovne Skak Nørd".

Bogen er inddelt i 4 kapitler, se evt nedenstående pdf sample for varianter.

Se pdf sample: The Modernized Modern Defence


Min vurdering af målgruppen: Da Fernandez gerne forklarer med ord, og der er brugt en meget læsevenlig layout, vil jeg mene at spillere fra omkring 1800 kan få stor glæde af bogen.

376 sider er trods alt en slat. Jeg vil mene at selv spillere på 23-2400 kan få glæde af bogen.

Om forfatteren: Daniel Fernandez er en ung engelsk GM. Blev født i England i 1995, hvor han nåede at vinde et britisk "under 9" mesterskab, før familien flyttede til Singapore. Her repræsenterede han Singapore ved 2 Skak OL i 2010 og 2012. I 2011 flyttede han tilbage til England, og vandt det britiske "under 18" og "under 21" mesterskab. I 2017 blev han stormester. 


Sin unge alder til trods har Fernandez tidligere skrevet "The Modernized Caro-kann" for Thinkers Publishing og lavet en DVD om "Petroff" for Chessbase. Ligesom han ofte skriver for ChessPublishing.
Herudover er han også træner for unge talenter i England.


Foto: Daniel Fernandez


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,68 kg.
Priser er inkl. moms