Thinkers Publishing, 2020, The Modernized Colle-Zukertort Attack, af Milos Pavlovic

PAPERBACK

189,00 kr.
94,50 kr.
Varenummer: 0468Paperback

På engelsk, 202 sider, udgivet 2019

En åbning der er ekstrem populær på klubniveau. Det er let at forstå: den hvide løber placeres på d3, springeren på e5, og så følger man ellers op med f4 og Tf3 for at søge matangrebet.

Men åbningen er meget mere raffineret end som så. Den er fyldt med positionelle muligheder og nuancer, som man skal kende. Åbningen har rige muligheder for overgange til dronning-indisk og slavisk.


Forfatteren viser os i bogen de detaljer og viden om åbningen, som ellers kun stærke positionelle spillere som Kramnik mestrer.

Det er en åbning, som blev udviklet før computerens tid, og hvor de gamle hovedvarianter af Colle og Zukertoft stadig holder vand. Edgard Colle og Johannes Zukertort er begge store mestre fra slutningen af det 19. århundrede.

Principielt kan hvid vælge 2 forskellige fortsættelser: med c3 eller med b3. Hvis hvid fortsætter med b3 kaldes det Zukertort, med c3 kaldes det Colle. Begge systemer analyseres grundigt.

Du får en bog opdelt i 2 hovedafsnit, med ialt 10 kapitler. Part 1. med 1.d4,d5 og part 2. med 1.d4,Sf6. Se evt. nedenstående pdf sample for varianter.

Se pdf sample: The Modernized Colle-Zukertort Attack


Min vurdering af målgruppen: jeg ser bogen som egnet for en bred målgruppe. Da Pavlovic gerne forklarer med ord, og der er brugt en meget læsevenlig layout, vil jeg mene at spillere fra omkring 1600 kan få stor glæde af bogen. Tillige er en bog på 202 sider overkommelig for de fleste.

Jeg anser det som en relativ let åbning at "lære" for begyndere, da planerne er enkle og meget positionelle.

Om forfatteren: stormester fra Beograd. Har bl.a. vundet mesterskabet for Jugoslavien i 2002. Er dog nok mest kendt som teoretiker og forfatter af mange skakbøger, og artikler i diverse magasiner. 

Foto: Milos Pavlovic


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,475 kg.
Priser er inkl. moms