Thinkers Publishing, 2020, The Modernized Delayed Benoni, af Ivan Ivanisevic

PAPERBACK

209,00 kr.
Varenummer: 0466Paperback

På engelsk, 240 sider, udgivet 2019 

Forfatteren budskab i bogen er at Delayed Benoni er mindst lige så attraktiv som "fætteren" Moderne Benoni. Men er blevet overset i årtier.

Det attraktive består iflg forfatteren netop i det at sort venter med e6xd5 til det bedste øjeblik. Hvor hvid har nået at placere brikker på ikke-optimale felter. Samtidig undgår sort at hvid f.eks. kan placere løberen på f4 feltet, hvilket er en af hvids mest lovende fortsættelser i Moderne Benoni.

Ulempen ved sorts plan er at hvid kan vælge en helt anden bondestruktur end sædvanligt ved ikke at besvare e6xd5 med c4xd5, men derimod e4xd5. Med en åben e-linie.

Hvis sort er ked af det, så kan hvid undgå afbytningen på d5 og selv spille e5. Denne form for overgange til Kongeindisk er et tema flere steder i bogen. Både da Ivanisevic selv er tidligere kongeindisk spiller, men også da flere kapitler er inspireret af samarbejdet med GM Ivan Sokolov.  

Trækomstillinger betyder meget, som i alle moderne åbninger. Eksempelvis foreslår forfatteren at gå tilbage i Moderne Benoni imod f3 (Sämisch) og f4 (Four Pawns) varianter. Men også her giver forfatteren forslag til forbedringer af den eksisterende teori for sort.

Du får en bog i 8 kapitler, plus 2 appendix om trækomstillinger og den klassiske Modern Benoni. Se evt nedenstående pdf sample.

Alt i alt en meget tiltalende bog, der ikke mindst vinder i styrke ved forfatterens mangeårige erfaring med kongeindisk.

Se pdf sample: The Modernized Delayed Benoni


Min vurdering af målgruppen: jeg ser bogen som egnet for en bred målgruppe. Da Ivanisevic gerne forklarer med ord, og der er brugt en meget læsevenlig layout, vil jeg mene at spillere fra omkring 1700 kan få stor glæde af bogen. 

Men det er ingen let åbning at "lære", da trækomstillinger betyder meget og spillet kan være skarpt.

Om forfatteren: Foto: Ivan Ivanisevic er en erfaren serbisk GM, der ligger omkring 2600 i rating (var oppe på 2665 i 2016). 


Har vundet det serbiske mester 4 gange, og spillet i 7 SKAK-OL for Jugoslavien/Serbien


 Foto: Ivan Ivanisevic


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,45 kg.
Priser er inkl. moms