Thinkers Publishing, 2020, The Modernized Sveshnikov, af Robert Ris

PAPERBACK

229,00 kr.
Varenummer: 0463Paperback

På engelsk, 325 sider, udgivet 2020 

Sveshnikov er defineret af 1.e4,c5 2.Sf3,Sc6 3.d4,cxd4 4.Sxd4,Sf6 5.Sc3 og nu det "frække" e5. Det ligner en begynderfelt at give hvid feltet d5, men sort får tilstrækkelig dynamisk spil til gengæld. 

Åbningen er populær både på klubniveau, men også på øverste hylde. Generelt har der dog været en opfattelse af at sort kom under pres i hovedvarianten med Lg5-Lxf6. Men teoretisk fejler sorts stilling ikke noget.

Derfor startede Kramnik i 2018 at lede efter nye veje for hvid med det hidtil upåagtede 7.Sd5. Et træk der næsten kan kaldes den nye hovedvariant efter at varianten kom på brættet mange gange i VM matchen imellem Caruana og Carlsen. 

Du får en gennembearbejdet bog i 6 kapitler (se evt pdf sample nedenfor), plus et syvende kapitel med testøvelser.

Hovedindtrykket er en særdeles velskrevet bog, der med sort vil gøre dig til ekspert i denne åbning.

"Problemet" er egentligt mere at hvid ofte afviger forinden, med noget Rossolimo med Lb5 eller c3 Sicilian eller noget lukket med Sc3 - men det er jo en helt anden snak. 

Se pdf sample: The Modernized Sveshnikov


Min vurdering af målgruppen: Da Ris gerne forklarer med ord, og der er brugt en meget læsevenlig layout, vil jeg mene at spillere fra omkring 1800 kan få stor glæde af bogen. 325 sider er trods alt en slat. Jeg vil mene at selv landsholdsklasse spillere kan få glæde af bogen.

Om forfatteren: Robert Ris er en stærk hollandsk IM - tæt på GM titlen. I en alder af kun 15 år begyndte han med at undervise i skoler, i skakklubber og online. I 2014 startede han "Amsterdam Chess Academy", og har siden levet professionelt af skakken.
Ris har tidligere udgivet to træningsbøger for Thinkers Publishing ("Crusial Chess Skills for the Club Player").

Medens han siden 2013 også har udgivet mange DVD´er for Chessbase, haft et fast show på PlayChess mm. 


Foto: Robert Ris


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,63 kg.
Priser er inkl. moms