Everyman, 2019, Counterattacking lines for Black against the Ruy Lopez, af Glenn Flear & Milos Pavlovic

PAPERBACK

159,00 kr.
Varenummer: 0554Paperback

På engelsk, 324 sider, udgivet 2019

Her får du 2 bøger for en bogs pris.

Spansk er en af de store klassiske åbninger, og opstår efter 1.e4,e5 2.Sf3,Sc6 3.Lb5.

Kan du lide dynamisk skak, så får du fra stormester Milos Pavlovic en bog om den legendariske "Marshall Attack".  
En variant, der har været populær lige siden Frank Marshall overraskede selveste Capablanca i 1918 på Manhattan med modstøddet 8.-,d5. Senere på topplan brugt af eks VM Spassky i matchen imod Mikhail Tal i 1965.

Nu om stunder spillet af Ding Liren, Nunn, Leko, Aronian, Svidler og mange flere. Åbningen opstår efter 1.e4,e5 2. Sf3,Sc6 3.Lb5,a6 4.La4,Sf6 5.0-0,Le7 6.Te1,b5 7.Lb3,0-0 8.c3,d5  Altså en gambit, hvor sort ofrer en centrumsbonde - bonden på e5 - for officers aktivitet og kongeangreb.

Stormester Glenn Flear - der er kendt som ekspert på "Open Games" - giver dig en bog om "Open Spanish" , der altid har været  populært på både klub og topniveau. Bl.a. spillet af store navne som Victor Korchnoi og Jan Timman. Åbningen fører ofte til meget strategisk spil, der ofte tilgodeser den teoretisk velforberedte spiller. 


Min vurdering af målgruppen: Forfatterne mener selv at en bred målgruppe kan få glæde af bogen. Jeg er enig. Da forfatterne gerne forklarer med ord, og der er brugt en meget læsevenlig layout, vil jeg mene at spillere fra omkring 1600 kan få stor glæde af bogen. 

Om forfatterne:
Milos Paclovic
er stormester fra Beograd. Har bl.a. vunder mesterskabet for Jugoslavien i 2002. Er dog nok mest kendt som teoretiker og forfatter af mange skakbøger, og artikler i diverse magasiner. 

Foto: Milos Pavlovic

Glenn Flear er engelsk stormester, der nu er bosiddende i Frankrig. Kendt som skakforfatter af åbnings og slutspilsbøger. Er nu oppe i 60´erne. Har repræsenteret England til Skak OL i 1986 i Dubai, hvor holdet vandt sølv.

  

  

Foto af Glenn Flear

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,49 kg.
Priser er inkl. moms