Thinkers Publishing, 2020, The Modernized Stonewall Defense, af Milos Pavlovic

PAPERBACK

179,00 kr.
Varenummer: 0465Paperback

På engelsk, 189 sider, udgivet 2020 

Stonewall er en gammel variant i Hollandsk. Oprindelig taget under behandling af selveste den sjette VM - Mikhail Botvinnik. 
Herefter kom en periode hvor topspillere som Yusupow, Dolmatov, Nikolic og Short udviklede åbningen. Så faldt åbningen igen i unåde, og først for nylig taget op igen af primært Radjabov og nu Magnus Carlsen. 

Åbningen har altid haft et ry for ikke for alvor at presse hvid. Men forfatteren har nu udsat åbningen for moderne computeranalyser og ofret cirka 1000 analyse timer.

Du får friske ideer i åbningen, ideer om gode trækomstillinger og hint om hvilke kendte planer, der har mangler indbygget.

Forfatteren ser åbningen som en strategisk åbning, hvor skakforståelse er vigtigere end at lære teorivarianter. Er det hvid eller sorts hvidfeltede løber, der bider mest på granit? Skal springerne byttes af på henholdsvist e5 og e4? osv.

Du får en bog opdelt i 4 hovedafsnit, med ialt 11 kapitler. Se evt. nedenstående pdf sample for varianter.

Se pdf sample: The Modernized Stonewall Defence


Min vurdering af målgruppen: jeg ser bogen som egnet for en bred målgruppe. Da Pavlovic gerne forklarer med ord, og der er brugt en meget læsevenlig layout, vil jeg mene at spillere fra omkring 1600 kan få stor glæde af bogen. Tillige er en bog på 189 sider overkommelig for de fleste.

Men det er ingen let åbning at "lære", da trækomstillinger betyder så meget.

Om forfatteren: stormester fra Beograd. Har bl.a. vunder mesterskabet for Jugoslavien i 2002. Er dog nok mest kendt som teoretiker og forfatter af mange skakbøger, og artikler i diverse magasiner. 

Foto: Milos Pavlovic


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,385 kg.
Priser er inkl. moms