Thinkers Publishing, 2018, Chess Middlegame Strategies, Vol. II - Opening Meets Middlegame, af Ivan Sokolov

PAPERBACK

209,00 kr.
Varenummer: 0473Paperback

På engelsk, 260 sider , udgivet 2018

Dette er andet bind i Sokolov´s midtspils serie.

Her fokuseres på overgangen fra åbning til midtspil. Sokolov har valgt forskellige temaer fra populære åbninger, og undersøgt de midtspil, som åbningen typisk fører til. Sokolov giver en slags bruger manual til disse midtspil.

Dette er et absolut vigtigt tema, da åbningsanalyser idag fører langt ind i midtspillet. Men Sokolov giver også forslag til forbedringer af åbningsteorien.

Bogen er bygget op omkring analysen af 30 partier, inddelt i 6 kapitler.

Se evt mere om kapitlerne i nedenstående pdf sample.

Se pdf eksempel her: Chess Middlegame Strategies, Vol. II - Opening Meets Middlegame, af Ivan Sokolov

Vurdering af målgruppen: virker som en virkelig inspirerende midtspils serie. På grund af emnets kompleksitet vil jeg dog mene at bøgerne primært henvender sig til spillere på 18-1900 og opefter.

Om forfatteren:

Ivan Sokolov blev født i 1968 i Bosnien. Blev stormester i 1987. Vandt det jugoslaviske mesterskab i 1988, og senere da han flyttede til Holland det hollandske mesterskab i 1995 og 98.

Foto: Sokolov imod Karjakin

Sokolov har været i verdenseliten med højeste rating på 2706 i 2004. I skrivende stund (4. nov. 2020) er han dog faldet til 2595.


I Danmark er han bl.a. kendt for deltagelse i Xtracon Open i Helsingør. Så vidt jeg husker i 2017, hvor han også holdt et kanonforedrag om første bind i denne serie. Jeg husker samme aften, som han tabte til en ung norsk GM (men det så ikke ud til at påvirke hans energi niveau og humør).

Men det er nok som forfatter af cirka 12-13 skakbøger af høj kvalitet at de fleste kender Sokolov. Titler på Cadogan Books, Everyman, NewInChess og senest 5 titler på Thinkers Publishing (som han også var med til at starte i 2015). 


Foto: Ivan Sokolov

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,45 kg.
Priser er inkl. moms