New In Chess, 2014, Sveshnikov vs. the Anti-Sicilians af Evgeny Sveshnikov

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0309Paperback

Engelsk, 256 sider, udgivet 2014
- med undertitlen "A Complete Repertoire for Black"  

Evgeny Sveshnikov kommer her med et samlet værk om hvad man som sort kan/skal spille imod disse populære/irriterende Anti-Sicilians.

I denne bog lærer du at spille sort´s side, vejledt af en af verdens største kendere af disse varianter fra eget brug. En stormester, der i en længere periode var træner for selveste eks VM Karpov.

Bogen er bygget op omkring 14 kapitler, med mange kommenterede partier. Lige fra de mere kendte med 2.Sc3 eller 2.c3 (Alapin), til mere sjældne som 2.a3 eller 2.d4 (morra gambit).

Min vurdering af målgruppen: Jeg vil mene at du skal have et ratingtal på 1600 for at få det fulde udbytte af bogen.

Topbarrieren vil jeg sætte så højt som 2200 i rating.

Om forfatteren

Evgeny Sveshnikov er russisk stormester (udnævnt i 1977).
Har nu efterhånden i mange år været i senior klassen! Hvor GM Jens Kristiansen ofte er løbet ind i ham i de store turneringer. Er også kendt som deltager i større danske turneringer.

Allerede som 17 årig spillede han med i det sovjetiske mesterskab. Har været Moskva mester, og er også kendt som vinder af det individuelle Senior VM. Så sent som i 2003 og 2010 har han vundet det Lettiske mesterskab. 

På holdsiden har han spillet på det guldvindende sovjetiske hold til Studenter Hold VM. Senere har han en enkelt gang spillet på det sovjetiske landshold til det europæiske hold mesterskab. Med en formidabel 80% score, og en individuel guld medalje (sovjet vandt også hold guld).
Senere spillede han fire gange for Letland til Skak Ol og det europæiske hold mesterskab. Senest - i 2016 - var han førstebræt på Ruslands guldvindende hold til Senior Hold VM. 

Højeste rating er i 1994 med 2610.

Sveshnikov var i en længere periode træner for selveste eks VM Karpov.

Sveshnikov er meget anerkendt som forfatter, specielt omkring de sicilianske varianter, med titler som "The Complete C3 Sicilian" og "The Grand Prix Attack".
Har desuden lagt navn til Sveshnikov varianten i siciliansk, der i disse år oplever en sand genfødsel på højeste VM niveau. Han har også skrevet bogen "The Sicilian Pelikan" om åbningen.  

Men hans største værk er måske "The Complete French Advance", skrevet sammen med hans søn.
 

Foto af Evgeny Sveshnikov

Se pdf eksempel her: Sveshnikov vs the Anti-Sicilians


Oprettet af: ole knudsen
1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,47 kg.
Priser er inkl. moms