Russell, 2020, The Life and Games of Vasily Smyslov, Volume 1, af Andrey Terekov

259,00 kr.
Varenummer: 513Paperback

Engelsk, 536 sider, udgivet 2020 (kun Hard.Back)
- med undertitlen "The Early Years 1921-1948"

- med forord af GM Peter Svidler

- den tyske GM og slutspilsekspert Karsten Müller tager i slutningen af bogen et nærmere kig på Smyslov´s slutspil.

Intet mindre end starten på en meget lovende serie om eks VM Smyslov. 

Det har taget forfatteren 4 års at skrive dette første bind i portrættet af den 7. ende verdensmester Vasily Smyslov.

Smyslov havde en usædvanlig lang aktiv karriere. Han spillede over 3000 turneringspartier over 7 årtier. Fra tiden med Lasker og Capablanca, til tiden med Anand og Carlsen. Fra 1948-1958 deltog Smyslov i 4 VM matcher, og blev VM i 1957.

I de tidligere 1980´ere gjorde Smyslov ovenikøbet et overraskende comeback, hvor han kom helt frem til finalerne i Kandidatturneringer. Kun mødet med den ustoppelige 20-årige Garry Kasparov forhindrede ham i at få endnu en VM match i en alder af 1963!

Med adgang til historisk materiale fra det tidligere sovjet-unionen - og adgang til Smyslov familiens private arkiver - kan vi se frem til en fantastisk fortælling.

I dette første bind følger forfatteren udviklingen af den unge Smyslov. Ungdomsårene, til han blev den hidtil yngste stormester i Sovjet-Unionen til han sluttede som nummer 2 i VM turneringen. Vi får bl.a. et væld af fotos, hvoraf mange ikke er set før, og 49 dybt kommenterede partier. 

Foto: Smyslov som ung til USSR Mesterskabet for skoler, 1938 i Leningrad

Pdf sample: Her kan du bladre i side eksempel: The Life and Games of Vasily Smyslov, Volume 1, af Andrey Terekov


Om forfatterne:

Andrey Terekov fra St. Petersburg er FM og ICCF International Master (korrespondanceskak). Som spiller i klassisk skak er hans bedste resultater var førstepladsen ved Munich Open 2008 og Nabokov Memorial i 2012. Privat er han idag bosat i Singapore og har en Ph.D. i Computer Science. 

Foto: Andrey Terekov


Oprettet af: ole knudsen


Fra forordet:
[This book] is an extremely well-researched look at his life and games, a very welcome addition to the body of work about Smyslov…
-- from the Foreword by Peter Svidler

Vægt: 0,8 kg.