Quality, 2007, True Lies in Chess, af Lluis Comas Fabrego

PAPERBACK

169,00 kr.
Varenummer: 010Paperback

På engelsk, 168 sider, udgivet 2007

Det gik et stykke tid før jeg rigtig forstod hvad denne bog drejer sig om. En bedre titel kunne nok være noget i retning "lær at tænke selv". For det er det, som handler bogen om.

Forfatterens budskab er at der er en tendens til i moderne skak at foretrække dybe og konkrete computer analyser fremfor det skrevne ord. Det advarer han imod, da vi mennesker ikke er i stand til at finde det korrekte træk via rå regnestyrke som en computer. Vi må simplificere problemet ved at fokusere på de elementer, som vores vurdering af stillingen fortæller os er de mest vigtige. 

Det kan jeg fuldt ud give forfatteren ret. Jeg har selv tabt mange partier ved at forsøge at regne urealistisk langt, istedet for at koncentrere mig om at forstå de umiddelbare planer og trusler. 

Forfatteren viser hvordan den kreative tilgang har hjulpet ham til at finde nyheder i åbninger. Ikke mindst i Sa6 varianten i Konge-indisk. 

Om forfatteren: spansk stormester, dobbelt spansk mester.


Foto af Lluis Comas Fabrego

Se pdf eksempel her: True Lies in Chess

Oprettet af: ole knudsen

Anmeldelser:

“one of the best books published in the last ten years”

Andy AnselChess Today

“If, as Jonathan Rowson thinks, serious improvement at chess can only take place if we free ourselves from habitual patterns of positional assessment, there can be no better guide to this ‘defamiliarisation’ process than Comas. And True Lies is also a delight to read... a treasure-trove of highlights”

James Vigus, British Chess Magazine

“...There are several other useful novelties, each worth the cost of the book... Highly Recommended”

IM John Donaldson, (full review)

"a delightful smorgasbord... very well produced, as can be expected from Quality Chess... Grandmaster Comas Fabregó’s first book...  I hope he is already working on another one.”

Rick Kennedy, ChessVille

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,329 kg.
Priser er inkl. moms