New In Chess, 2019, Attacking with g2-g4, af Dmitry Kryakvin

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 075Paperback

Engelsk, 288 sider, udgivet december 2019

- med undertitlen "The Modern Way to Get the Upper Hand in Chess"

En spændende bog! Jeg har selv i de senere år bemærket at flere og flere skakspillere har g2-g4 i værktøjskassen. Ikke som førstetrækket, men som en måde senere i åbningen at tilrive sig initiativ og spil i g-linien (man kan faktisk se en lignende tendens for sort med Tg8 efterfulgt af g5).

Fremstød med g-bonden er ikke nyt i e4-åbninger. Selv eks VM Karpov - der var indbegrebet af en positionel tilgang til skakspillet - yndede at spille g2-g4 i e4 åbninger, f.eks. i siciliansk. Men for mig at se er det nye at det nu også sker i d4 åbninger. 

Tilbage til bogen. Kryakvin voksede op i Rusland, og i 1995 fik Kryakvin´s træner overtalt hans fader til at anskaffe fire binds værket om VM Botvinnik. Sikkert for månedens sidste rubler, 1995 var et økonomisk svært år i Rusland for mange.

Botvinnik var kendt for en kraftfuld spillestil. Bronstein har engang udtrykt at Botvinnik "rullede over modstanderne som en tank". Botvinnik varianten i Semi-Slavisk er et fint eksempel på dette.
Men det var ikke disse Botvinniks behandling af disse åbninger, der mest fascinerede den unge Kryakvin. Det var brugen af g2-g4 fremstødet. Der kom overraskende og med åbning af g-linien ned mod kongen som mål.

Som stormester tilskriver Kryakvin en stor del af hans succes til dette g2-g4 fremstød. I denne bog viser han hvordan det kan bruges primært i d4 åbninger som Hollandsk, Dronninge Gambit, Nimzo-indisk, Konge-indisk, Slavisk og Engelsk.  

Kryakvin viser med mange eksempler fordele og ulemper ved angrebet på g-linien. De typiske måder til at vinde tempi, og de manøvrer der  maksimerer sorts problemer. 

Min vurdering af målgruppen: der er i denne bog mange 1.d4 ideer, som man skal have en vis spillestyrke for at forstå dybden i. 

Jeg vil derfor sætte rating barren ved 1700. 

Om forfatteren: stormester og træner fra Rusland. Født i 1984. Blev stormester i 2009, og har haft 2610 i rating. Gift med WIM Elena Tomilova.
Har tidligere udgivet en enkelt bog på Chess Star: "Play The Trompowsky Attack".

Foto af Dmitry Kryakvin

Kryakvin var også deltager i Xtracon Open 2019 i Helsingør, hvor han endte lige under toppen med 7,5 point: 

 
Se pdf eksempel her: Attacking with g2-g4

Oprettet af: ole knudsen
1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,544 kg.
Priser er inkl. moms