New In Chess, 2019, Kaufman´s New Repertoire for Black and White, af Larry Kaufman, paperback

229,00 kr.
Varenummer: 264Paperback

Engelsk, 464 sider, paperback, udgivet 2019
- med undertitlen "A Complete, Sound and User-friendly Chess Opening Repertoire"

7 år efter udgivelsen af bestselleren "The Kaufman Repertoire for Black and White" er forfatteren tilbage med en meget opdateret version. 

Dette er den første åbningsbog - mener jeg at have læst - der primært baserer sig på den nyeste computerteknologi med "Monte Carlo Search", der er algoritmen kendt fra Alpha Zero. Herved er der fremkommet originale analyser, der forbedrer på eksisterende åbningsteori. 

Som inkarneret e4 spiller, er det selvfølgelig at se at Kaufman i forhold til den første udgave for det hvide repertoire er skiftet helt fra 1.d4 til 1.e4!
Dette skyldes dels computeranalyser med de nyeste algoritmer. Dels at forfatteren har opdaget at det er svært for hvid at opnå en blivende fordel med 1.d4 imod specielt Grünfeld og Nimzo/Ragozin.  

For det sorte repertoire er det mere fastholdt i forhold til den første udgave. Men de sorte varianter er revideret i dybden og der er tilføjet tre nye kapitler.

Min vurdering af målgruppen: der er i denne bog rigtig mange ideer, som man skal have en vis spillestyrke for at forstå dybden i. Omvendt forfalder Kaufman ikke til at bringe lange computer genererede varianter, men forklarer åbningerne på en letforståelig måde. 
Jeg vil derfor sætte rating barren ved 18-1900. Men er du en ung spiller, med en frisk hjerne, så vil bogen også kunne løfte spillere på 16-1700 i rating.

Da der er brugt den nyeste algoritme, så jeg vil også mene at selv stærke mestre kan finde nyt i bogen.  

Om forfatteren: amerikansk stormester, født i 1947. Har været involveret i computerskak siden 1967 med bygning af "Machack", der var den første computer til at konkurrere i turneringer imod almindelige skakspillere. Har senere arbejdet med "Rybka" og "Komodo". 


Foto af Larry Kaufman


Se pdf eksempel her: Kaufman´s NEW Repertoire

Oprettet af: ole knudsen


Anmeldelser af den første udgave:

Grandmaster Glenn Flear, on The Kaufman Repertoire for Black and White:
"Kaufman isn't fobbing the public off with Mickey Mouse sidelines. He keeps things simple, but lucid. The book serves a purpose and does this very well. I have been hunting for something like this for a while. Thanks, Mr. Kaufman, my search is over!"


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,847 kg.
Priser er inkl. moms