New In Chess, 2019, Devoted to Chess, (om Razuvaev), af Boris Postovsky

PAPERBACK

229,00 kr.
Varenummer: 0210Paperback

Engelsk, 368 sider, udgivet 2019
- med undertitlen "The Creative Heritage of Yuri Razuvaev"

Mange vil måske spørge: "Yuri hvem?". Yuri Razuvaev (1945-2012) var en meget stærk russisk stormester, og en af de førende i Sovjetunionen. Han var også en førsteklasses skakforfatter og skak teoretiker.

Men det var som træner at Razuvaev var i verdensklasse. Han har været træner for navne som Karpov, Kramnik, Gelfand, Lautier, Fressinet, Salov, Tomashevsky, Topalov og Kosteniuk. Ja, selv Magnus Carlsen og Fabiano Caruana havde sessioner med ham.   

Som træner kombinerede han egen skakforståelse med en forståelse af elevens styrker og svagheder. Razuvaev sad også i en årrække i FIDE´s træner kommission. 

Som person beskrives Razuvaev som intelligent, kulturel og med sans for humor. 

Bogen kan siges at have tre hovedelementer. Erindringer om hans samtid, udvalgte partier, og artikler om teorien om skak og børns uddannelse. Det sidste punkt kan måske undre, men i hans senere år brugte Razuvaev megen tid på udvikling af metoder til effektiv skak undervisning af børn.

Min vurdering af målgruppen: bogen indeholder russisk historisk materiale, der hidtil har været ukendt i vesten. Derfor er den selvfølgelig en lækkerbidsken for historisk interesserede. Bogen har tillige bidrag af mange eks VM´er og deres udfordrer. 

Men herudover kan bogen også bruges som træning for selv de stærkeste spillere. 

Se pdf eksempel her: Devoted to Chess

Om forfatteren: Boris Postovsky var træner for det russiske guldhold til 4 Olympiader, og selv tidligere vinder af sovjetmesterskabet i korrespondance skak. 


Foto af Boris Postovsky

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,682 kg.
Priser er inkl. moms