New In Chess, 2019, The Hippopotamus Defence, af Alessio de Santis

PAPERBACK

229,00 kr.
Varenummer: 0205paperback

Engelsk, 320 sider, udgivet 2019

- med undertitlen "A Deceptively Dangerous Universal Chess Opening system for Black"

Jeg kan kun sige: en bog, der er alle pengene værd.

En praktisk bog skrevet af ekspert i denne nye åbning ("nye" kan godt kalde det, selvom flodhesten har luret i vandoverfladen efterhånden en del år, og er taget op af prominente spillere). Her i Danmark er Jens Ove Fries Nielsen vist den mest kendte udøver af systemet. 

Bogen er en opfølgning på forfatterens første bog om åbningen fra 2006 (der hurtigt blev udsolgt). En åbning, der iflg forfatteren var hovedårsagen til hans 4 IM normer. 

The Hippopotamus er et basissystem, der kan spilles imod stort set alle hvids systemer. Fordele og ulemper ved at starte med 1.b6 eller 1.g6 forklares tydeligt.

Den rene Hippopotamus er når hvid spiller passivt, og sort uhindret får lov til at placere løberne på g7 og b7, springerne på e7 og d7, og bønderne på a6, b6, d6,e6, g6 og h6. Flodhesten lurer!

The Semi-Hippopotamus er når sort afviger fra denne basis. og f.eks. spiller b5. Det kan også være at hvid truer med f4-f5 (som i en Austrian Attack), hvorfor sort præventivt blokerer med f5.

Hvis du er ny med sort løberfianchetto, så kan jeg anbefale at supplere med at se på The Modern Tiger via dette link: The Modern Tiger . Denne bog er ikke ny, er fra 2014, men giver en grundlæggende forståelse for den sorte struktur.

Min vurdering af målgruppen: en god bog for spillere i niveauet 1800-2100, der søger et sundt basissystem. Hvor kendskabet til trækomstillinger - og temaer i modstød - kan give mange gode og kendte stillinger i midtspillet. For spillere over 2100 som våben til at variere med.

Man kan sige at budskabet i denne bog er det samme som i Welling & Giddins "Side-Stepping Mainline Theory": spil et og kun et åbningssystem imod alt. Fokuser på at lære trækomstillinger og de vigtigste modstød i midtspillet.

Om forfatteren: Italiensk IM og træner. Kendt som skakforfatter i Italien. 


Foto af Alessio De Santis. 
Så vidt jeg umiddelbart kan se med flodheste opstilling på vej!

Se pdf eksempel her: The Hippopotamus Defence

Jeg har lavet en større anmeldelse som blogindlæg: Blog om Hippopotamus Defence

Oprettet af: ole knudsen
1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,582 kg.
Priser er inkl. moms