Quality, 2019, Chess Classics, Soviet Outcast af Grigory Levenfish

PAPERBACK

209,00 kr.
Varenummer: 059Paperback

På engelsk, 304 sider, udgivet 2019

Quality fortsætter med deres oversættelser til engelsk af "glemte" russiske skakperler. Her er virkelig viden at hente for den lærelystne og for den historie interesserede. 

Denne gang om den stærke stormester Levenfish, der reelt levede som udstødt i det sovjetiske samfund. Han var så stærk at han vandt det sovjetiske mesterskab to gange og spillede en match uafgjort med Botvinnik. Men blev udelukket fra alle privilegier.

Bogen består af en oversættelse af hans selvbiografi. Spændende læsning om levevilkårene i sovjetunionen i tiden efter revolutionen og under de store krige. Levenfish fortæller herudover om indtryk af Lasker, Rubinstein, Alekhine og Capablanca. Selvbiografien bringer 79 partier med Levenfish´s egne partikommentarer.


Foto: Gregory Levenfish

Herudover har forlaget tilføjet nyt materiale, bla. flere partier kommenteret af Levenfish selv, plus et større efterskrift af Jacob Aagaard.

Se pdf eksempel her: Soviet Outcast

Om forfatteren: stærk sovjetisk stormester. Der har slået stort set alle de samtidige sovjetiske mestre i perioden 1910-1950, og også vundet over VM´ere som Lasker og Capablanca. Kendt som åbningsteoretiker, og udgav en bog "Modern Openings", der kun er udkommet på russisk. Opfandt "Levenfish Attack" imod Dragevarianten i Siciliansk. 

Udgav i 1971 på Batsford bogen "Rook Endings" sammen med Smyslov. 

Oprettet af: ole knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,575 kg.
Priser er inkl. moms