Quality, 2016, Grandmaster Repertoire, 1.e4 vs The Sicilian III, af Parimarjan Negi

HARDBACK

229,00 kr.
Varenummer: hardback081

På engelsk, 488 sider, udgivet august 2016

Der er kun at sige: denne bog er fjerde og sidste bind i en meget lovende repertoire serie. Et must for alle 1.e4 spillere.

For en topspiller det meget sjældent at de stiller deres repertoire til frit skue, men det gør Negi i denne bog. Bogen er fuld af overvejelser om strukturer. Altid positionelt sunde varianter, men med blik for taktiske muligheder.

Negi har en dejlig fortællende stil, uden at forfalde til dybe (og for os dødelige uforståelige og lange computervarianter).

Bogen rummer et hvidt repertoire imod strukturer begyndende med 2.-,e6:
- Taimanov
- Kan
- Scheveningen (hvor der er valgt Keres angrebet som hovedvariant)
- plus de andre varianter, der ikke er dækket i de tidligere bind

Siciliansk er nok en af de åbninger, der kan mønstre de fleste meget lange, forcerede og dybe computervarianter. Dette gør sig dog ikke i så høj grad gældende for varianter med 2.-,e6. 

I en skak parti imellem mennesker vil forståelse af strukturer i langt de fleste tilfælde overtrumfe en computer tillært tilgang. For hvem kan huske en computervariant, som man har kigget på måneder tilbage? De færreste. 

Vurdering af målgruppen:
Min vurdering er at man skal have mindst 1800-1900 i rating- og være indstillet på fordybelse - for at få det fulde udbytte af serien, men så kan man også løfte ens niveau med flere hundrede ratingpoint. 

Om forfatteren: 
Negi er født i 1993, og blev stormester som 13-årig. Har vundet Politiken Cup (nu "Xtracon Chess Open") 2 gange, i 2009 og 2013. I 2014 spillede Negi førstebræt på Indiens hold ved Skak OL i Tromsø, hvor Indien vandt bronze. 

Som 20-årig toppede Negi´s rating i 2013 med 2671. Siden har det virket som om Negi har haft svært ved at tage de sidste skridt imod verdenseliten. 

Men uagtet dette, så var det et scoop at vi her har en velskrevet åbningsserie af en topspiller.

Som altid med Quality bøger assisteret af et team. I dette tilfælde Jacob Aagaard, Nikos Ntirlis og Andrew Greet.


Foto af Parimarjan Negi.

Se pdf eksempel: 1.e4 vs The Sicilian III

Oprettet af: ole knudsen


Anmeldelser:

“His books on the Sicilian are absolutely fabulous.”
GM Simen Agdestein, New in Chess

“It’s so good! It shows everything that you need to produce world-class preparation... Negi’s book is absolutely stunning. My jaw kept dropping at the attacking ideas that Negi exposes... Once again this is a work of the very highest quality.”
GM Matthew Sadler, New in Chess

“When I review a new book, I review HARD, and I go out of my way to look for holes. This makes it difficult for any author to meet my high expectations, but Negi continues to impress me... Another Negi book, another five stars.”
GM David Smerdon

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,942 kg.
Priser er inkl. moms