Quality, 2020, The Italian Renaissance, vol 2 , The Main Lines, af Martyn Kravtsiv

HARDBACK

229,00 kr.
114,50 kr.
Varenummer: 0432hardback

På engelsk, 264 sider, udgivet august 2020.

Da "Berlin Wall" og "Marshall Attack" mere og mere synes at ødelægge hvids håb om direkte åbningsfordel - ihvertfald på øverste hylde - så er mange hvidspillere begyndt at spille "Italian" (1.e4,e5, 2.Sf3,Sc6, 3.Lc4).  

Det attraktive for mange ved denne åbning er sikkert også at åbningen generelt fører til mindre forcerede varianter end spansk - typisk med trækkene d3 og c3 - må den bedste skakspiller vinde!

Nu får disse hvidspillere hjælp af en stærk stormester, der er kendt for selv at spille 1.e4. Russisk og Løberspil blev behandlet i seriens bind 1. Nu er tiden kommet til hovedvarianterne!

Du får en velskrevet bog i fire hoved kapitler. Hvor der lægges mere vægt på en dyb gennemgang af hoved varianterne, end at bruge sider på diverse dårlige træk og varianter.

Kap. 1 behandler typiske d7-d5 fremstød i træk 6.
Kap. 2 behandler varianter hvor sort i stedet vælger at spille a6 i træk 6.
Kap. 3 behandler varianter hvor sort vælger at forhindre b2-b4 radikalt med a7-a5
Kap. 4 behandler tidlige afvigelser af sort

Min vurdering af målgruppen: bogen bærer tydelige præg af forfatterens glæde ved skak, og store erfaring som spiller på højt plan. Du får et repertoire, præsenteret på en klassisk måde opdelt i kapitler. Hvor forfatteren tager sig tid til verbalt at forklare hvad der sker. Med mange forbedringer af den eksisterende teori.

Derfor vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1800 i rating. I princippet både som sort og hvid spiller. Jeg vil mene at bogen rækker helt op til 2600-2700 i rating. 

Om forfatteren: 
Forfatteren er endnu en af de efterhånden mange talentfulde unge stormestre fra østeuropa. Født 1990 i Lviv i Ukraine, lærte at spille skak som seksårig.


Har spillet en del stærke turneringer i Kina, og vandt på deling det ukrainske mesterskab i 2015. Deltog på det guld vindende ukrainske hold i 2006 til U-16 Skak OL, og hold VM i 2017.

Så der er uden tvivl her tale om en meget stærk stormester/forfatter. Med en foreløbig ratingtop på 2685 (marts 2018).


Foto: Martyn Kravtsiv, stærk stormester fra Ukraine


Se pdf eksempel: The Italian Renaissance, vol 1 The Main Lines, af Martyn Kravtsiv


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,63 kg.
Priser er inkl. moms