Quality, 2020, The Exhilarating Elephant Gambit , af Jacob Aabling-Thomsen og Michael Agermose Jensen

PAPERBACK

189,00 kr.
170,00 kr.
Varenummer: 0481Paperback

På engelsk, 416 sider, udgivet 2020

Mangler du liv i dit sorte spil, så er løsningen måske her!

Jeg vil ihvertfald vove den påstand at denne gambit virker fint imod alle under 2100 - og nok også højere op hvis du kan fange dem uforberedt. Specielt når du møder frem til brættet rustet med alle de gode træk og varianter fra denne bog.

Lige så vi alle er med: elefant gambitten er den modige gambit 1.e4,e5 2.Sf3,d5!? Allerede fra træk 2 lægger sort presset over på hvid, og forsøger at tilrive sig initiativet.

Du får et repertoire med sort uanset om hvid vælger at fortsætte med 3.exd5,Ld6 eller 3.Sxe5,Ld6 4.d4,exd4. Til gengæld for den ofrede bonde får sort hurtig og aktiv udvikling af brikkerne, der peger truende ned imod hvids kongestilling. Scenen er sat!

Du får nye og friske analyser af alle varianter, nyheder, og forbedringer for sort på alle hvids hidtil kendte "gendrivelser". 

Bogen er opdelt i ovenstående 2 hovedkapitler, og igen underopdelt i 14 kapitler. Plus et lille ekstra afsnit om andre hvide alternativer i tredje træk. 
Se evt mere om indhold i nedenstående pdf sample.

Alle bogens varianter er checket op imod skakprogrammer, og netop det at gambitten ikke tidligere har været systematisk checket op imod skakprogrammer mener forfatterne kan være medvirkende til gambittens - efter deres mening - uberettigede dårlige ry.

Alt i alt virker det som en meget gennemarbejdet og meget tiltalende bog.
Skrevet af 2 spillere, der elsker skakken og skarpt spil.

Se pdf sample: The Exhilarating Elephant Gambit , af Jacob Aabling-Thomsen og Michael Agermose Jensen


Min vurdering af målgruppen:
Jeg vil mene at klub og turneringsspillere fra omkring 16-2200 i rating, der gerne vil skærpe deres sorte åbninger, kan få stor glæde af bogen. Perfekt som våben til at variere ens åbningsspil med. 

Om forfatterne: 
Michael Agermose Jensen er dansk turneringsspiller fra Skakklubben Frem/Brønshøj, der har spillet og analyseret "Elefant gambitten" siden 1997. Dette er hans første skakbog. Herudover er han forfatter af fysik og matematik bøger. 
 

Foto: Michael Agermose Jensen

Jacob Aabling-Thomsen er velkendt af de fleste danske skakspillere som stærk IM og deltager i landsholdsklassen ved DM. Kendt som en stor ynder af skarpt spil.

 


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,775 kg.
Priser er inkl. moms