Quality, 2020, Playing the Petroff, af Swapnil Dhopade

HARDBACK

249,00 kr.
124,50 kr.
Varenummer: 0407hardback

med undertitlen "A Bulletproof Repertoire"
På engelsk, 328 sider, udgivet juli 2020.

Petroff Defence (også ofte kaldet Russisk åbning) har længe været en irriterende åbning at spille imod for inkarnerede 1.e4 spillere.
Der er på trods af dette kun få bøger om åbningen, så nu rammer Quality helt sikkert et behov i markedet med denne aktuelle og velskrevne bog.

Åbningen opstår efter 1.e4,e5 2.Sf3,Sf6. Sort har en praktisk tilgang til åbningsfasen, og tilstræber bare en lige stilling. Men, mange varianter kan også give sort initiativet og angrebschancer.

Selv selveste Carlsen kunne ikke knække denne åbning i VM matchen imod Caruana.  Nu får sort ovenikøbet mere medvind.

En ung indisk stormester udgiver en repertoire bog om russisk set fra sorts side. Med partier af store navne som Gelfand, Caruana og Kramnik.

Foto: Swapnil Dhopade, GM og allerede erfaren træner. Lær russisk af ham!

Bogen guider dig også til at spille partier, hvor hvid undgår 2.Sf3 til fordel for 2.Lc4 (Anti-Petroff).

Det er fra funktion med at forberede åbningsfiler til eleverne, som Dhorade forsynede med tekstmæssige forklaringer, at lysten til at skrive decideret åbningsbøger er kommet. Ikke mindst tilskyndet af at Dhorade under 2018 Skak OL i Batumi, Georgien fik stor ros af spillerne for hans åbningsfiler - og arbejdede sammen med Jacob Aagaard omkring det indiske hold. 

Min vurdering af målgruppen: bogen bærer tydelige præg af forfatterens praktiske indstilling til skak, og store erfaring som både spiller og træner på højt plan. Du får et repertoire på højt plan, præsenteret på en klar måde. Derfor vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1800 i rating. Jeg vil mene at bogen rækker helt op til 2500 i rating. 

Om forfatteren: 
Forfatteren er endnu en af de efterhånden mange talentfulde unge indiske stormestre (fik titlen i 2016 som indiens stormester nummer 40!). Dhopade er allerede en kendt træner. Bl.a for det indiske kvinde landshold og for det unge talent Raunak Sadhwani, der blev stormester som 13-årig.  


Foto af Swapnil Dhopade

Se pdf eksempel: Playing the Petroff, af Swapnil Dhopade

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,755 kg.
Priser er inkl. moms