Chess Stars, 2020, The Modern Triangle, af Semko Semkov

PAPERBACK

169,00 kr.
Varenummer: 0278Paperback

På engelsk, 216 sider, udgivet marts 2020.

Bogens tema er stillingerne efter 1.d4,d5 2.c4,e6 3.Sc3/Sf3,c6.
Denne, skal vi kalde det, moderne behandling af slavisk vil nok mest tiltale de spillere, der foretrækker et langt og skarpt strategisk parti. Med ubalancerede stillinger, som i praksis ofte giver sort gode resultater.

Trækfølgen med 3.-,c6 har også den fordel, at det er sort, der sætter dagsordenen og undgår hvide systemer som Katalansk, Afbytningsvarianten i Slavisk og den skarpe Botvinnik Variant. 

Via nedentående pdf eksempel kan du se indholdsfortegnelsen, der giver et godt overblik over hvilke hovedvarianter, der behandles.

Bogen er klassisk bygget op i 10 kapitler, der hver især starter med en gennemgang af hovedideer, efterfulgt af et step-by-step afsnit og endelig en række kommenterede partier. 

Min vurdering af målgruppen: 
da bogen er klassisk/pædagogisk bygget op, og fortæller tingene på en for os almindelige skakspillere forståelig måde, vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1700-1800 i rating. Men selv de danske topspillere kan nok finde guldkorn i kapitlerne.

Om forfatteren: 
Forfatteren er bulgarsk IM, direktør på Chess Stars, skakforfatter og teoretiker. Har skrevet skakbøger som "The Modern English", "The Most Flexible Sicilian", "Attacking The English/Reti", "Attacking The Flexible Sicilian" og "Understanding The Queen´s Gambit".

 
Foto af Semko Semkov

Se pdf eksempel: The Modern Triangle

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,292 kg.
Priser er inkl. moms