Quality, 2021, Grandmaster Repertoire, Leningrad Dutch, af Mihail Marin

HARDBACK

229,00 kr.
Varenummer: 0537hardback

På engelsk, 344 sider, udgivet 2021.

En bog i Quality´s stort anlagte åbningsserie "Grandmaster Repertoire". Ja, faktisk er det en to-binds serie, da Quality også samtidig udgiver "Dutch Sidelines". af Marin.

Hollandsk er for de sortspillere, der søger en ubalanceret åbning fra starten af - med mulighed for en god kamp.
Når dette tilføjes fianchetto med den sortfeltede løber via g7, så åbnes der for en kamp med bonde storm som i konge-indisk. 

En forfatter og spiller i verdensklasse forklarer her i 11 kapitler både de strategiske ideer og den seneste teori. Denne bog dækker hovedvarianterne, hvor hvid på traditionel vis udvikler sig med g3 og Lg2. For andre sidevarianter har Marin også netop udgivet "Dutch Sidelines". 

Marin har selv spillet Leningrad varianten i årtier (og er begyndt at spille 1.f4 med hvid:-)). Med hollandsk var hans største problem - som jeg tror han deler med mange - de hvide sidevarianter med 2.Sc3 eller 2.Lg5 eller sågar 2.e4.  Derfor har Marin dedikeret et helt nyt bind  "Dutch Sidelines" til at bekæmpe disse sidevarianter.

Se pdf eksempel: Leningrad Dutch

Min vurdering af målgruppen:
Når du spiller hollandsk, så har du valgt et meget forpligtende førstetræk - som bekendt kan et bondetræk ikke tages tilbage:-) . Du skal være i stand til at spille præcist, i en skarp åbning der kan være teoretisk. Marin er også en teoretisk stærk fortæller, hvorfor jeg vil mene at du skal have omkring 1900 i rating for at få det fulde udbytte af din investering.


Om forfatteren: 

Mihail Marin er en stærk stormester fra Rumænien. Anerkendt som en af verdens bedste skakforfattere, med mange fine titler primært på Quality


Foto af Mihail Marin


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,795 kg.
Priser er inkl. moms