Chess Informant, 2020, The Match Of The Century, USSR vs. World, 50 th Anniversary Edition, af Tigran Petrosian og Aleksandar Matanovic, redigeret af Douglas Griffin og Igor Zveglic

HARDBACK

209,00 kr.
Varenummer: hardback0456

På engelsk, 260 sider , udgivet 2020

Ny jubilæumsudgave af bogen om den nok mest berømte holdkamp i historien med 2 fremragende hold bestående af de 20 bedste skakspillere i verden. 4 runder, 40 hårdkæmpede partier.

Den oplagte julegaveide, i hardback udgave.

Kampen mellem Sovjetunionen og resten af verden i 1970 var en begivenhed af de helt store. Der havde trukket de største navne af huse. Fem verdensmestre og alle verdens bedste stormestre - uden undtagelse - deltog. Ikke for ingenting blev det kaldt "Århundredets kamp". Vestens hold var anført af Larsen og Fischer.

Afviklet i skyggen af koldkrigsperioden. I Beograd i det tidligere Jugoslavien, foran 2000 tilskuere. Så var scenen sat. Matchen blev afviklet fra 29 marts til den 5 april 1970.

Her kan du genopleve matchen, som den blev oplevet på det tidspunkt, med ordene fra dens deltagere og nogle af dagens førende journalister ...

Denne udgave er revideret, udvidet og udarbejdet af Douglas Griffin, skakhistoriker og skakkender fra Skotland, og Igor Zveglic, redaktør for Chess Informant.


Se pdf eksempel her: The Match Of The Century, USSR vs. World, 50 th Anniversary Edition, af Tigran Petrosian og Aleksandar Matanovic, redigeret af Douglas Griffin og Igor Zveglic


Om forfatterne
Tigran Petrosian var VM fra 1963-69. Vandt VM tronen fra Mikhail Botvinnik, forsvarede titlen imod Boris Spassky i 1966, for endelig at tabe tronen til Spassky i 1969. 
Var i Kandidatturneringen 8 gange, og blev sovjetisk mester 4 gange. 

Petrosian blev født i Armenien i 1929:

 

og døde i 1984.

Specielt Petrosians rekordliste til Skak Ol er imponerende: 9 hold guldmedaljer, og 6 individuelle medaljer.

Ved at vinde 78 partier, spille 50 remis og kun tabe 1 parti!


 

Foto af Tigran Petrosian


GM Aleksandar Matanovic er nok mest kendt her i vesten for i 1966 at have etableret Informator (hedder nu Chess  Informant), der satte nye standarder for hurtigt at bringe kommenterede partier med standardsymboler (Chess Informant har i dag en standard som NewInChess Yearbook med vægten på artikler).

Herudover er de kendt for at udgive en lang række printede encyklopædier.  


Foto: Aleksandar Matanovic i 1961


Denne jubilæums udgave er revideret, udvidet og udarbejdet af Douglas Griffin, skakhistoriker og skakkender fra Skotland. Kendt som skribent og blogger om sovjetisk skakhistorie. Har oversat russiske tekster for bl.a. Quality. Har så vidt jeg husker spillet med i en turnering i Gistrup i 1990!

Foto: Douglas Griffin

og Igor Zveglic, redaktør på Chess Informant.

Foto: Igor Zveglic


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,558 kg.
Priser er inkl. moms