Quality, 2021, Playing the Caro-Kann, af Lars Schandorff

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0529Paperback

På engelsk, 344 sider, udgivet marts 2021
- med undertitlen "A Counter-Attacking Repertoire"

Så er der godt nyt for de sort spillere, der døjer med at finde et både solidt og dynamisk forsvar imod 1.e4!

I 2010 blev Schandorff´s "Grandmaster Repertoire 7 - The Caro-Kann" hurtigt en bestseller, der blev rost fra mange sider.  Bogen har i efterhånden lang tid været udsolgt, både som PB og HB. Nu kommer Schandorff med en længe ventet opfølger.


Den nemme metode for en forfatter er altid at opdatere den tidligere udgave. Men Schandorff har valgt at skrive en helt ny bog. 
Han forklarer selv at åbningen i de sidste 10 år har udviklet sig fra at være det solide valg til at være et dynamisk valg. Med masser af modstøds muligheder.

Denne ændrede tilgang forklarer skiftet i hovedvariant.
I den tidligere bog var hovedvarianten 1.e4,c6 2.d4,d5 3.Sc3,dxe4 4.Sxe4 og nu sort ...Lf5. Schandorff skriver at denne variant stadig holder teoretisk, men bare ikke giver så mange gevinst muligheder. 

Derfor er bogens hovedvariant nu 4...,Sf6 5.Sxf6, exf6 (og ikke gxf6, som Bent Larsen ofte spillede).. exf6 spilles af topspillerne i disse år. Forfatteren forklarer at exf6 fører til mere strategisk krævende spil, og giver sort fine gevinstmuligheder. 

Imod Advance holder forfatteren fast i 3...,Lf5 (og ikke det risikable bondeoffer med ....c5, der er populært blandt mange)

Se pdf eksempel: Playing the Caro-Kann, af Lars Schandorff

Min vurdering af målgruppen:
Da Schandorff skriver på en yderst lettilgængelig måde, og gør meget ud af verbalt at forklare strukturerne, så vil jeg at bogen er et oplagt køb for klub og turnerings spillere fra 1500 i rating og opefter, der søger et godt våben imod 1.e4. 

Om forfatteren: 
Dansk stormester, der er kendt for dybe åbnings forberedelser. Har mange gange deltaget på det danske landshold.

Overtog kommentator rollen efter Per Andreasen til Xtracon Chess Open:
 

Anerkendt forfatter af titler på forlaget Quality, radiovært, medredaktør af Skakbladet mm.


Foto af Lars Schandorff


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,64 kg.
Priser er inkl. moms