Russell, 2019, The Club Player's Modern Guide to Gambits, af Nikolai Kalinichenko , paperback

189,00 kr.
Varenummer: 66paperback

med undertitlen "Fighting Chess from the Get-go"
På engelsk, 256 sider, paperback, udgivet november 2019

Kort sagt: en fantastisk samling af inspirerende gambitpartier!

Har du opfattelsen af at gambitpartier hører til det 19´ende århundrede, med Evans Gambit og Kongegambit. Så tager du fejl!
Mange gambitter har selvfølgelig - som i det 19´ende århundrede - til formål at få et udviklingsforspring og åbne linier til angreb på modstanderens konge. 

Men idag har gambit åbninger lige så meget positionelle mål: beherskelse af centrum som i Blumenfeld Gambit, forhindring af rokade som i Cochrane Gambit og Traxler, få en positionel fordel der varer ud i slutspillet som i Volga Gambit, lure en brik hen på et uheldigt felt som vi kender det med testamentebonden på b2 osv.

Til dette formål bruges gambitåbninger ofte af nutidens topspillere. Bogen bygger på en hel analyse af 140 top partier - de fleste nutidige - suppleret med  varianter fra mange andre partier. 

Ialt behandles næsten 50 forskellige gambitvarianter. Systematiseret efter type: hvid og sorte gambitter i de Åbne Spil, i de Semi Åbne Spil og i de Lukkede Spil. Men også temaer med testamente bonden og ofre på f7.

Min vurdering af målgruppen: klub og turneringspilleren, der mangler inspiration til at udvikle sit spil. Jeg vil sige fra 1500 i rating. 
Har man 1500 i rating kan man godt spille gambitterne direkte efter læsning af bogen. Har man over 1800 i rating bør der suppleres med andre kilder om de gambitter, som man føjer til ens repertoire.

Om forfatteren: 
Nikolai Kalinichenko er stormester i K-skak (korrespondanceskak) under ICCF, og en anerkendt teoretiker. I mange år har han arbejdet som videnskabsredaktør på et af sovjet unionens største skakforlag. 

Han har selv udgivet ikke mindre end 50 skakbøger. Af engelske titler er han nok mest kendt for "Vassily Ivanchuk: 100 selected games".Foto af Nikolai Kalinichenko

Se pdf eksempel: The Club Players Modern Guide to Gambits

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,256 kg.
Priser er inkl. moms