Quality, 2019, Playing the Najdorf, af David Vigorito

PAPERBACK

209,00 kr.
Varenummer: 064Paperback

med undertitlen "A Practical Repertoire"

På engelsk, 544 sider, udgivet december 2019

Najdorf varianten i siciliansk er populær på alle niveauer, som et agressivt våben imod 1.e4. Spillet af Fisher og Kasparov i deres VM perioder. Men også VM spillere som Anand, Gelfand og Topalov har ofte spillet Najdorf. 

Åbningen har et ry for at være præget af lange og taktiske hovedvarianter = meget at huske. Langt hen ad vejen er det selvfølgelig korrekt. 
Men Vigorito tilbyder her et repertoire udvalgt på positionelle principper som udgangspunkt for partiet. Hvor det er muligt er varianter med det klassiske e5 modstød foretrukket. Forfatteren har også en forkærlighed for det nyere træk h5, hvor det er muligt.   

Min vurdering af målgruppen: bogen bærer tydelige præg af forfatterens baggrund som skaktræner for brede målgrupper. Partigennemgange foretrækkes fremfor dybe varianttræer (selvom de også findes), og fortæller stilen er flydende. Derfor vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1700 i rating. Det er en fyldig bog (paperback udgaven er på 1 kg), så jeg vil tro at spillere op til 2400 i rating vil kunne finde ny viden i de 544 sider).

Om forfatteren: 

David Vigorito er amerikansk IM. Har selv spillet Najdorf det meste af hans karriere.

Erfaren træner i offentlige og private skoler. Som en typisk levevej i USA tilbyder Vigorito også undervisning på nettet og i grupper. 

Som skakforfatter har Vigorito tidligere på Everyman Chess, Gambit og Quality udgivet 8 solide titler i perioden 2007-2013. Mest om sorte åbninger som dragen, grünfeld og kongeindisk (aner man en forkærlighed for fianchetto af den sorte løber over g7...)


Foto af David Vigorito

Se pdf eksempel: Playing the Najdorf

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 1,002 kg.
Priser er inkl. moms