G.Floy Studio, 2010, Alle brikker angriber, af Bent Larsen HARD-BACK UDGAVE!

HARDBACK

299,00 kr.
149,00 kr.
Varenummer: 0064hardback

På dansk, 368 sider, hardcover med indsat bogmærke, udgivet 2010 i forbindelse med Bent Larsen´s 75 års fødselsdag.

Udgivet og redigeret af Lars & Christine Meyer på deres forlag G. Floy Studio.

Oversættelser af vores danske stormester Carsten Høi og med forord af vores ligeledes danske stormester Peter Heine Nielsen. Der selv har brugt nogle af Bent Larsen´s åbningsideer til at vinde vigtige partier.

Bogen bærer titlen Vol 1., men det er tvivlsomt om der kommer flere bind om Bent Larsen. Redigeringsarbejdet og trykkeudgifter er voldsomme for en bog med et lille oplag, og Christine og Lars Meyer har søgt andre udfordringer i udlandet.

Bogen er en udvidelse af Bent Larsen´s "50 udvalgte partier", så der ialt er 74 kommenterede Larsen partier. Et selvstændigt kapitel om Bobby Fisher, skildret fra nærmeste hold, giver et usminket og troværdigt billede af den amerikanske myte.

Plus diverse mindre artikler om andre kendte samtidige mestre. Mange af disse har bl.a. tidligere været offentliggjort i skaktidsskriftet "Ajedrez Canario" (Bent Larsen boede mange år i Las Palmas før han flyttede til Argentina).

Som altid fra Larsen´s hånd skrevet i en letlæselig stil, og krydret med anekdoter og pudsigheder. 

Min vurdering af målgruppen: den almindelige skakspiller, såvel junior og voksen. Der er ingen dybe varianter, men kun letforståelige og logiske forklaringer i partigennemgange. 

Plus selvfølgelig den historisk interesserede skakspiller. 

Om forfatteren: 

Bent Larsen (1935-2010) er bredt anerkendt som Danmark´s største skak stormester igennem tiderne. Var sammen med Bobby Fischer den største udfordrer til Sovjetunionens dominerende rolle i verdens skakken i årene fra slutningen af 1950´erne og 2 årtier frem. Herudover kendt som fremragende forfatter af en række lærebøger på dansk, og flittig skribent i diverse dagblade.


Foto af Bent Larsen

Se pdf eksempel med forord og indholdsfortegnelse her: Alle brikker angriber

Se pdf eksempel af bogen her Alle brikker angriber

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,6 kg.
Priser er inkl. moms