New In Chess, 2020, Zlotnik´s Middlegame Manual, af Boris Zlotnik

PAPERBACK

209,00 kr.
Varenummer: 0455Paperback

Engelsk, 400 sider, udgivet 2020

- med undertitlen "Typical Positions and Strategic Manoeuvres"

Endnu en fremragende træningsbog fra New in Chess. Med forord af en vis Fabiano Caruana. 

I dette forord forklarer Fabiano Caruana hvorfor og hvordan han i 2004 - som 12 årig - flyttede til Madrid med hele sin familie, for at være i nærheden af sin træner : Boris Zlotnik. Hvor hans rating fra efteråret 2004 til foråret 2007 steg fra 2200-2500. 

Dette er Zlotnik´s berømte studiemateriale fra Moskva, der nu er moderniseret, kraftig udvidet og nu for første gang oversat til engelsk. 

Bogen er opdelt i 6 kapitler.
Tre om de tre væsentligste strukturer i midtspillet ( Den isolerede dronningebonde, Carlsbad strukturen og symmetrisk bondestruktur.)

Tre om motiver, der opstår i mange åbninger (den begrænsede mobilitet i King´s Indian Defence strukturer, hvornår kan/skal vi afbytte fianchetto løberen og endelig værdien af d5-feltet i siciliansk. 

Plus selvfølgelig 2 kapitler med øvelses opgaver og løsninger. 

Forfatterens pointe er at du - hvis du for alvor vil forbedre dit midtspil - så er du nødt til at udvikle en bedre fornemmelse for midtspillet. Det gør du ikke ved at klikke igennem konkrete varianter på computeren.

Hvis du derimod træner og indlærer de mest vigtige strukturer, så vil du få meget nemmere ved at styre partierne i den rigtige retning efter åbningsspillet. 

Se pdf eksempel her: Zlotnik´s Middlegame Manual


Min vurdering af målgruppen:
Den talentfulde stærke spiller på 1900-2200, der oplever at stå i stampe (dem er der mange af i Danmark), og gerne vil komme op på f.eks. 23-2400 i rating.
Men også den unge ambitiøse spiller der gerne vil udvikle sig. Der forstår at det ikke er nok at klikke sig igennem partier på computeren, men at sideløbende studier med de gammeldags analoge hjælpemidler som  skakbogen og bræt/brikker er nødvendige for indlæring. Så betyder det mindre at man f.eks. starter fra 1700 i rating.  

Om forfatteren: IM fra Rusland, men mest kendt som en fremtrædende træner.


I mange år var han direktør for skakafdelingen ved INEF College i Moskva. I 1993 emigrerede han til Madrid. 


Foto: Boris Zlotnik


Oprettet af: Ole Knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,5 kg.
Priser er inkl. moms