New In Chess, 2020, Defend Like Petrosian, af Alexey Bezgodov

PAPERBACK

189,00 kr.
94,50 kr.
Varenummer: Paperback0450

Engelsk, 272 sider, udgivet 2020
- med undertitlen "What You Can Learn from Tigran Petrosian´s Extraordinary Defensive Skills"

En træningsbog af de mere spændende. Den niende verdensmester fra Armenien var kendt som forsvarsspillets mester. Svær at besejre, og med risikoen for at løbe ind i modangreb hvis man pressede hårdt på (Petrosian var så stærk i denne disciplin at mange samtidige mestre ikke turde presse ham) .

Forfatteren har sat sig for at forklare hvorfor Petrosian var så unik på dette punkt. Du lærer hvordan du skal reagere i en presset stilling, og måske marchere med kongen væk fra trusler og i sikkerhed. Måske ofre en kvalitet, eller ødelægge din egen bondestruktur for modangreb. 

Det er spændende at forfatteren på den måde mere ser Petrosian som en dynamisk forsvarspiller end bare som en kedelig/solid spiller.
Forfatterens pointe - som er ny for mig - er at Petrosian under pres forvandlede sig selv til en frygtløs og optimistisk spillere. Søgte modspil med alle midler, vendte alle sten for modspil og var - som nævnt - parat til at spolere egen bondestilling for modangreb, marchere med kongen ind i et nyt minefelt eller ofre en kvalitet. For aktivt spil og dynamiske muligheder.

Bogen er bygget op med en Part 1, der analyserer Petrosian´s udvikling som forsvarsspiller, helt fra ungdommen.

Plus en Part 2, der er bygget op i 14 kapitler. Hvor hvert kapitel er "minimatcher" (altså samlinger/analyser af partier) imod samtidens 14 stærkeste spillere, kaldet "Titans". F.eks. Botvinnik, Tal, Fischer, Spassky, Karpov, Kasparov, Larsen m.fl. 

Pdf sample: Her kan du bladre i side eksempel: Defend Like Petrosian

Min vurdering af målgruppen: Bogen rammer en bred målgruppe. Jeg vil mene lige fra klub og turnerings spilleren fra 1500 i rating til topspillere på 2500 i rating, der gerne vil udvikle færdigheder i forsvarsspillet.
Specielt vil jeg mene at den almindelige klubspiller kan profitere af bogen, da forsvarsspillet ikke så ofte analyseres i træningsbøger. Bogens budskab er at forsvarspillet kan redde mange point for almindelige klubspillere. 

Om forfatterne:

Alexey Bezgodov er stormester (født 1969) og tidligere russisk mester (i 1993), men i vesten nok mest kendt som forfatter af de meget originale og roste skaktitler som The Extreme Caro-KannThe Liberated Bishop DefenceThe Double Queen’s Gambit, og The Art of the Tarrasch Defence.

Foto: Alexey Bezgodov

Anmeldelser af tidligere titler:

“A goldmine of resources. I wholeheartedly recommend this book if you, like me, have struggled to find an opening which is solid, has rarely played lines and has a brilliantly written book to guide you.” -- Michael Mkpadi, ChessHot, on The Art of the Tarrasch Defence

"Aggressive players looking for something fresh and fighting against the Caro-Kann may find this book just what they wanted, while Caro-Kann aficionados may want this book for the purpose of self-defense." -- Dennis Monokroussos, The Chess Mind, on The Extreme Caro-Kann


Oprettet af: ole knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,5 kg.
Priser er inkl. moms