New In Chess, 2020, On the Origin of Good Moves, af Willy Hendriks

PAPERBACK

229,00 kr.
Varenummer: 0302Paperback

Engelsk, 432 sider, udgivet april 2020
- med undertitlen "A Skeptic´s Guide to Getting Better at Chess"

Willy Hendriks fik "The English Chess Federation Book of the Year Award" for den provokerende bestseller "Move First, Think Later". Nu er han tilbage!


Indholdet i denne bog er svær at beskrive i en kort varetekst, på en måde der yder en god bog retfærdighed. Derfor anbefaler jeg, at du også kigger på pdf eksemplet med indholdsfortegnelsen.

Måden hvorpå en nybegynder i skak udvikler sig til en stærkere skakspiller ligner meget udviklingen i selve skakspillets historie. Dette er sikkert grunden til at de fleste af de store skakinstruktører understreger vigtigheden af ​​at studere skakkens historie (understreges også gang på gang i Gelfands træningsbøger på Quality).

I denne bog stiller Hendriks spørgsmåltegn ved de stereotype forestillinger om hvem, der har drevet skakkens udvikling: "det var den og den mester, der opfandt det positionelle spil" osv. Forfatteren præsenterer nye perspektiver, på en provokerende og underholdende måde.

Willy Hendriks er enig i, at der er meget at lære af pionererne i vores spil. Men han udfordrer i bogen det konventionelle syn på, hvad stadierne i skakkens udvikling har været. Blandt de vurderinger, som Hendriks stiller spørgsmålstegn ved, er Wilhelm Steinitz´s omdømme som opdageren/opfinderen af ​det positionelle skakspil (se også Lars Bo Hansen´s artikel i Skakbladet nummer 1/2020 om samme emne).

Hendriks foretager en opdagelsesrejse ind i skakkens historie. Han undersøger hvad der faktisk skete, skaber friske perspektiver, finder nye helte og peger på den virkelige drivkraft bag forbedring i skak: evolution.


Denne tankevækkende bog er fuld af smukt og lærerigt ‘nyt’ materiale fra gamle dage. Med masser af øvelser opfordres læseren til at sætte sig selv i de gamle mestres sko. Aldrig før har studiet af skakkens historie været så underholdende og givende.

Om forfatteren: Forfatteren er hollandsk IM, har arbejdet som skaktræner i over 25 år og er skakforfatter. Kendt for bogen "Move First, Think Later".


Foto af Willy Hendriks som spiller i Politiken Cup i 2011.  


Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse her: On the Origin of Good Moves

Oprettet af: ole knudsen
1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,79 kg.
Priser er inkl. moms