Joachim Beyer Verlag, 2018, The Indian Chessmaster Malik Mir Sultan Khan, af Ulrich Geilmann

PAPERBACK

149,00 kr.
Varenummer: 0331Paperback

Engelsk, 220 sider, udgivet 2018
med undertitlen "His Life and his games"

Med forord af Parimarjan Negi

(NB New In Chess har udgivet en bog om samme emne i 2020: Sultan Khan

Forfatteren er dykket ned i en af de mere forunderlige historier i skakken.


I april 1929 ankom Sultan Khan (født 1905 i Punjab, British India) til London.
En ydmyg tjener fra en landsby. Uden uddannelse og uden større kendskab til det engelsk sprog.

Sultan Khan blev bragt til London af hans herre, en indisk adelsmand og politiker. Der sikkert brugte Khan til at fremme egne politiske interesser i de turbulente år før Indien blev selvstændig,

Sultan Khan havde lært reglerne for vestlig skak kun tre år tidligere, men i løbet af få måneder skabte han sensation ved at vinde det britiske imperiums mesterskab.


Sultan Khan forblev i Europa i 5 år og konkurrerede med succes imod datidens førende skakspillere, inklusiv verdensmester Alekhine, den tidligere verdensmester Capablanca og Rubinstein. Der alle blev overrasket over den uortodokse spillestil.

 

Sultan Khan havde næppe set eller læst en skak bog, og havde naturligt nok en usædvanlig spille stil (i indisk skak må f.eks. bonden kun gå et felt frem).

Forfatteren har gravet facts om denne mystiske Khan frem. Det er samlet til en velskrevet historie om Khan´s succeser på brættet, og hans tilbagevenden i 1933 til et anonymt liv i det nye Indien (hvor Punjab nu var kommet under Pakistan).
Sultan Khan døde ubemærket i 1966, efter ihvertfald at være forsvundet fra den vestlige radar.

Det virker lidt mærkeligt at FIDE valgte ikke at tildele ham stormester titlen, uagtet at han havde samme spillestyrke som samtidige mestre. 

Se eksempel herMalik Mir Sultan Khan 

Om forfatteren Ulrich Geilmann har udgivet 2 skaknoveller i Tyskland. Kan kaldes en tysk blogger på turneringer, med en lun fortællende stil. Geilmann har været kaptajn på et hold i den bedste tyske række. Geilmann er amatørspiller i Tyskland. Er i det civile liv byplanlægger.

Foto: Ulrich Geilmann

Oprettet af: ole knudsen1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,366 kg.
Priser er inkl. moms