Everyman, 2020, Rewire Your Chess Brain, af Cyrus Lakdawala

215,00 kr.
Varenummer: 415Paperback

Engelsk, 528 sider

med undertitlen: "Endgame Studies and Mating Problems to Enhance your Tactical Ability".

Fokus for denne bog er problemskak og studier. Atypisk for Lakdawala er det mest konstruerede stillinger, ikke stillinger fra rigtige partier. 

Men med løsninger der altid er overraskende og ofte smukke.

At løse disse gåder kan være ekstremt udfordrende, og vil uden tvivl forbedre dine evner i at se taktiske muligheder i "den virkelige verden".  

Som træner har Cyrus Lakdawala været fascineret af og brugt disse opgaver/ studier hele sit liv. Når han træner studerende, sætter han dem ofte overfor denne form for opgaver.

I denne bog har Lakdawala samlet de studier og opgaver, som han finder mest effektive til at forbedre de taktiske evner: studier med slutspil og matangreb.

Set som træningsbog får du genopfrisket dine evner til at se og beregne varianter. Set som studie og puzzle bog får du mange timers god underholdning. 

Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Se pdf eksempel her: Rewire Your Chess Brain

Oprettet af: ole knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,74 kg.