New In Chess, 2020, Sultan Khan - The Indian Servant Who..., af Daniel King

PAPERBACK

225,00 kr.
Varenummer: 0290Paperback

Engelsk, 384 sider, udgivet april 2020
med undertitlen "The Indian Servant Who Became Chess Champion of the British Empire". Med forord af tidligere VM Viswanathan Anand

NB NewInChess angiver at Hardback udgaven kun er i "LIMITED EDITION"

(NB Joachim Beyer Verlag har udgivet en bog om samme emne i 2018: Malik Mir Sultan Khan

Forfatteren er dykket ned i en af de mere forunderlige historier i skakken.


I april 1929 ankom Sultan Khan (født 1905 i Punjab, British India) til London.
En ydmyg tjener fra en landsby. Uden uddannelse og uden større kendskab til det engelsk sprog.

Sultan Khan blev bragt til London af hans herre, en indisk adelsmand og politiker. Der sikkert brugte Khan til at fremme egne politiske interesser i de turbulente år før Indien blev selvstændig,

Sultan Khan havde lært reglerne for vestlig skak kun tre år tidligere, men i løbet af få måneder skabte han sensation ved at vinde det britiske imperiums mesterskab.


Sultan Khan forblev i Europa i 5 år og konkurrerede med succes imod datidens førende skakspillere, inklusiv verdensmester Alekhine, den tidligere verdensmester Capablanca og Rubinstein. Der alle blev overrasket over den uortodokse spillestil.

 

Sultan Khan havde næppe set eller læst en skak bog, og havde naturligt nok en usædvanlig spille stil (i indisk skak må f.eks. bonden kun gå et felt frem).

Daniel King har gravet mange nye facts om denne mystiske Khan frem, og mange hidtil ukendte partier og turneringstavler. Det er samlet til en velskrevet historie om Khan´s succeser på brættet, og hans tilbagevenden i 1933 til et anonymt liv i det nye Indien (hvor Punjab nu var kommet under Pakistan).
Sultan Khan døde ubemærket i 1966, efter ihvertfald at være forsvundet fra den vestlige radar. Det virker lidt mærkeligt at FIDE valgte ikke at tildele ham stormester titlen, uagtet at han havde samme spillestyrke som samtidige mestre. 

Bogen forsøger også at afdække det politiske spil bag Khan´s præsentation i London.  

Se pdf eksempel herSultan Khan 

Om forfatteren: Daniel King (født 1963) er engelsk stormester. Men det er som træner, skakjournalist og kommentator han er mest kendt. 

Interview med verdens stjernerne Carlsen og Caruana

Har skrevet omkring 16 skakbøger (både åbningsbøger og træningsbøger), og udgivet mange DVD´er på Chessbase, 
 

Foto: Daniel King

Oprettet af: ole knudsen1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,71 kg.
Priser er inkl. moms