New In Chess, 2020, In the Zone. The Greatest Winning Streaks in Chess History, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

209,00 kr.
Varenummer: Paperback304

Engelsk, 400 sider, paperback, udgivet april 2020

Vinder af "Chess Journalist of America" til årets bog 2020 i kategorien "Best Instructional Book Award".

Emnet for denne bog handler om de store skakspillere, der på et tidspunkt i deres karriere vifter al modstand væk. Dette kalder han at være "In the Zone".

Lakdawala undersøger hvorfor disse store spillere på et tidspunkt vifter alle andre væk, og hvorfor dette (alligevel) får en ende. Spillere som Morphy, Steinitz, Pillsbury, Lasker, Capablanca, Alekhine, Botvinnik, Fischer, Tal, Kasparov, Karpov, Caruana og Carlsen har alle haft sådanne perioder. 

Set som træningsbog får du genopfrisket partier af de store mestre. Der er også en del historisk genopfriskning i bogen. Absolut en underholdende bog.

Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Se pdf eksempel her: In The Zone

Oprettet af: ole knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,75 kg.
Priser er inkl. moms