New In Chess, 2020, Hein Donner - The Biography, af Alexander Münninghoff

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0277Paperback

Engelsk, 272 sider, paperback, udgivet 2020

Bogen om en af hollandsk skak´s stærkeste stormestre (1927-1988).
Donner vandt flere store turneringer, men indfriede aldrig helt talentet. 
Han blev Hollandsk mester i 1954, 1957 og 1958, og blev udnævnt til stormester i 1959. Han repræsenterede 11 gange Holland til Skak-OL. 

 

Donner var en farverig person, der valgte at leve et boheme liv. På trods af at han kom fra den hollandske overklasse (faderen var justitsminister og højesterets præsident).


Donner blev også en anerkendt skakskribent, kendt for en provokerende skrivestil. Donner er som skribent mest kendt for bogen "De Koning" ("The King"), der udkom i 1987. Denne indeholdt 162 af hans skakartikler, skrevet imellem 1950 og 1963 (udgivet på engelsk i 2006 af NIC). 

 

Foto: I 1970 deltog Donner (som den stærkeste hollandske spiller) i en dobbeltrundet match i Holland imod den regerende VM Spassky, eks VM Botvinnik og turneringseksperten Larsen. Vistnok Botvinnik´s sidste store optræden i international turnerings skak.

Efter et slagtilfælde som 56-årig i 1983 var Donner ikke i stand til at gå, og boede på et plejehjem, men fortsatte alligevel forfattergerningen ved brug af kun en finger.

Karakteren Onno Quist i romanen (og filmen) "The Discovery of Heaven" af Harry Mulisch er baseret på personen Donner. Som bonus i bogen er der et interview, hvor 
Mulisch fortæller om venskabet med Donner.

Der er tillige som bonus et afsnit med Donner´s store sejre - og det modsatte - imod skakkens topspillere.


Bogen om Donner er skrevet af hans bedste ven (der også skrev bogen om Max Euwe). 

Se pdf eksempel her: Hein Donner

Om forfatteren: Alexander Münninghoff er ikke kendt som skakspiller, men som en prisvindende forfatter fra Holland.
 

Han skrev også biografien om manden, der blev detroniseret af Hein Donner som hollandsk mester: den tidligere VM Max Euwe.

Münninghoff´s memoir 'The Son and Heir', med den komplekse historie om familien Münninghoff i det 20. århundrede, er en international bestseller.

 
Foto: Alexander Münninghoff

Oprettet af: ole knudsen1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,41 kg.
Priser er inkl. moms