New In Chess, 2021, The Lasker Method to Improve in Chess, af Gerard Welling & Steve Giddins

PAPERBACK

189,00 kr.
94,50 kr.
Varenummer: 0525Paperback

Engelsk, 240 sider, udgivet 2021

- med undertitlen "A Manual for Modern-Day Club Players"

Det enkle budskab i denne bog er at klubspilleren bruger for megen af deres studietid på at spekulere over elementer, der reelt kun er aktuelle for stormestre. De prøver at proppe så megen information ind i deres hjerne, som muligt. Forfatternes budskab er at mange skakforfattere underbygger dette ved hele tiden at understrege værdien af at finde det objektivt bedste træk. 


Emanuel Lasker, den anden verdensmester og længst siddende verdensmester (27 år!) forstod at hvad den almindelige klubspiller mest af alt har brug for er almindelig sund fornuft. Nemlig at forstå et sæt af tidsløse basis principper for angreb og forsvar, taktik, positionel spil og slutspil. 

Lasker forstod at skakindlæring skal være effektiv, da de fleste klubspillere har begrænset tid til studier. Lasker selv brugte også væsentligt mindre tid på skakstudier end konkurrenterne. 

Forfatterne har skrevet en komplet, men kompakt manual baseret på Lasker´s generelle tilgange til skak. Forfatterne forklarer disse principper med udvalgte partier, nogle af dem Lasker´s egne partier. 

Udover dette er bogen en underholdende guide.

Min vurdering af målgruppen: har du mellem 1500 og 2100 i rating, og står dine resultater ikke mål med de mange år, som du har spillet skak. Så kan du få stor glæde af bogen til at genstarte og genvinde din glæde ved skakken, netop ved at lære at fokusere kun på det væsentlige. Du vil lære at komme fornuftigt ud af åbningen, få et fornuftigt midtspil og have et rimeligt kendskab til slutspils teknikker. 

Se pdf eksempel her: The Lasker Method to Improve in Chess


Om forfattererne:
Gerard Welling er IM, fra Holland og erfaren skaktræner. Har blandt andet skrevet i NIC Yearbook.


Foto af Gerard Welling

Steve Giddins er FM fra England. Blandt andet kendt fra "The New in Chess Book of Chess Improvement".


Foto af Steve Giddins

Forfatterne skrev i 2019 den meget roste Side-Stepping Mainline Theory  , der beskæftiger sig med samme tidsbesparende elementer. 

Dennis Noe beskriver bogen på denne enkle måde: "En fremragende bog"


Oprettet af: ole knudsen




1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,48 kg.
Priser er inkl. moms