New In Chess, 2020, World Champion Chess for Juniors, Learn From the Greatest Players Ever, af Joel Benjamin

PAPERBACK

179,00 kr.
Varenummer: 0453Paperback

Engelsk, 256 sider, udgivet 2020

Endnu en fantastisk bog af amerikanske Joel Benjamin. 
Målgruppen er egentligt alle skakspillere, men bogen er skrevet specifikt til yngre skakspillere. Skal ses både som spændende skaklæsning og som en god træningsbog for de lærelystne.

Forfatteren forklarer selv i forordet, at han oplever mange yngre spillere, der primært træner med computeren. Men de læser ikke skakbøger som tidligere, hvorfor de naturligt mangler en grundlæggende forståelse for udviklingen af skakkens forståelsesramme over tid. Der ofte er forbundet med verdensmestrene. Skal du spille positionelt, strategisk, søge kongeangreb osv. Dette lærer bogen dig at vurdere.

Mange af nutidens store mestre lægger ikke skjul på at de har lært meget ved at studere de gamle mestre. F.eks. skriver en verdensstjerne som Boris Gelfand i hans træningsbøger "Decision making..." at han er formet af studiet i hans ungdom af Rubinstein´s partier. 

Der er udvalgt markante partier fra mestrene, der analyseres. Et kapitel per verdensmester. Benjamin er kendt for kunne forklare i ord hvad du kan lære af disse partier, hvor andre forfattere kan forfalde til mere at bruge skaksymboler.

Men der er også blevet plads til at sætte de respektive verdensmestre ind i en historisk kontekst. Specielt de to verdenskrige har haft en markant indflydelse på skakkens udvikling, ligesom corona virussen har det i udgivelsesåret 2020. 


Se pdf eksempel her: World Champion Chess for Juniors, Learn From the Greatest Players Ever, af Joel Benjamin

Om forfatteren: stærk amerikansk stormester, har vundet det amerikanske mesterskab 3 gange. Var skakkonsulent for IBM´s Deep Blue computer, der slog selveste Kasparov.

Men på vores breddegrader nok mest kendt som forfatter til flere bestsellere. "Liquidation on the Chess Board" vandt "The Best Book Award" hos "Chess Journalists of America". Benjamin´s seneste titel "Better Thinking, Better Chess" er blevet en bestseller i mange lande. 


Foto af Joel Benjamin

Oprettet af: ole knudsen


Anmeldelser af Benjamin´seneste bog:

"Clear and accessible without sacrificing complexity, and funny. The explanations are exemplary. Insightful, well-structured and it fulfils the promise of its title." -- John Hartmann, Chess Life Magazine, on Better Thinking, Better Chess

"One of the most complete and reader-friendly guides to improve our chess thinking process. A must for every chess player and coach." -- Miguel Ararat, Gainesville Chess Training, on Better Thinking, Better Chess1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,386 kg.
Priser er inkl. moms