New In Chess, 2021, The Scandinavian for Club Players, af Thomas Willemze

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0569Paperback

På engelsk, 272 sider, udgivet maj 2021
med den sigende undertitel : "Start Playing an Unsidesteppable & Low Maintenance Response to 1.e4 (and Simultaneously Improve Your Chess Technique)"

En spændende bog om en populær åbning skrevet for den almindelige klubspiller.
En af de store fordele ved at spille Skandinavisk er at sort allerede fra træk 1 og 2 definerer hvad der skal ske med 1.e4,d5 2.exd5,Dxd5. Efter 3.Sc3 har sort flere muligheder. Men bogen omhandler "hovedvarianten" med 3....-Da5. Den solide variant vi f.eks. kender fra Bent Larsen. 

Kapitel 1 omhandler hovedvarianten i skandinavisk. Men herefter får du i de næste 4 kapitler et komplet repertoire imod alle hvids tricky måder at angribe denne solide åbning. Opstillinger med Sge2. De aggressive varianter med bondeofferet b4. Det fleksible træk 3.Sf3. Sågar et lille afsnit hvis hvid på usportslig vis vælger at gå over i Blackmar-Diemer Gambit med 2.d4. 

Generelt igennem bogen fraråder forfatteren at sort går efter de hvide bønder, som hvid ofte "tilbyder" på f.eks. b2 eller d4. For istedet at fokusere på hurtig og solid udvikling af brikkerne. 

Bogen bygger på forfatterens egne mangeårige erfaringer med at spille skandinavisk. Som han tilskriver æren for at han indenfor et år steg i rating fra 2050 til 2250, da han var gået i stå med den sicilianske åbning. Forfatteren mener at bogen kan hjælpe almindelige klubspillere til samme fremgang, hvilket virker realistisk da bogen er skrevet på en meget pædagogisk måde med gode forklaringer,  

Samtidig vil jeg faktisk bogen en lille træningsbog. Da forfatteren fokuserer på de typiske skandinaviske "dyder" som pres imod modstanderens centrum, hvordan du neutraliserer modstanderens initiativ, hvordan du forbedrer koordinationen imellem dine egne brikker, hvordan du vælger at bytte de rigtige brikker af, og hvordan du udnytter svaghederne i modstanderens stilling. Altsammen teknikker, som du også kan bruge i andre partier. 

Se pdf eksempel her: The Scandinavian for Club Players, af Thomas Willemze

Hermed fortsætter forfatteren stilen med bøger rettet imod den menige skakspiller. 
I 2018 udgave han "The Chess Toolbox: Practical Techniques Everyone Should Know"  , Link:  The Chess Toolbox: Practical Techniques Everyone Should KnoFoto: Thomas Willemze i en typisk træner situation


Min vurdering: har du  15/1600-2100 i rating, kan lide skandinavisk åbning, men føler at du står lidt i stampe med resultaterne. Så er dette højest sandsynligt bogen til at løfte dit spil. Men selv stærkere spillere kan helt sikkert også lære af bogen. 

Om forfatteren: 
Thomas Willemze er IM fra Holland. Han har været træner for klubspillere i mange år, og været træner for det hollandske forbunds ungdomshold. Er nu startet med også at udgive rigtig gode skakbøger for den almindelige klubspiller.


Foto af Thomas Willemze

Oprettet af: ole knudsen1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,508 kg.
Priser er inkl. moms