Second Hand: New In Chess, 2013, The Grand Prix Attack af Evgeny Sveshnikov

PAPERBACK

59,00 kr.
Varenummer: Second08Paperback

Engelsk, 251 sider, udgivet 2013
- med undertitlen "Fighting the Sicilian with an early f4"  

Evgeny Sveshnikov kommer her med det første samlede værk om 1.e4,c5 2.f4. Navnet stammer vistnok tilbage til perioden, hvor trækket var populært i de engelske grand prix turneringer. 

I denne bog lærer du at spille både hvid og sort´s side, vejledt af verdens måske største kender af denne variant. En stormester, der i en længere periode var træner for selveste eks VM Karpov.

Bogen er bygget op omkring mange kommenterede partier. 


Bogen fremstår næsten som ubrugt. Med en prislap med nypris på 189 kr, hvilket virker som den rigtige pris.

Min vurdering af målgruppen: bogen må siges at være en grundig gennemgang af denne variant - jeg erindrer ingen bog om denne variant, der når op på siden af denne. Men det er ingen lettilgængelig bog. Skrevet i et tørt sprog. 

Jeg vil derfor at du skal have en del erfaring og et ratingtal på minimum 1800 for at få det fulde udbytte af bogen.

Topbarrieren vil jeg sætte så højt som 2400 i rating.

Om forfatterne
Evgeny Sveshnikov er russisk stormester (udnævnt i 1977).
Har nu efterhånden i mange år været i senior klassen! Hvor GM Jens Kristiansen ofte er løbet ind i ham i de store turneringer. Er også kendt som deltager i større danske turneringer.

Allerede som 17 årig spillede han med i det sovjetiske mesterskab. Har været Moskva mester, og er også kendt som vinder af det individuelle Senior VM. Så sent som i 2003 og 2010 har han vundet det Lettiske mesterskab. 

På holdsiden har han spillet på det guldvindende sovjetiske hold til Studenter Hold VM. Senere har han en enkelt gang spillet på det sovjetiske landshold til det europæiske hold mesterskab. Med en formidabel 80% score, og en individuel guld medalje (sovjet vandt også hold guld).
Senere spillede han fire gange for Letland til Skak Ol og det europæiske hold mesterskab. Senest - i 2016 - var han førstebræt på Ruslands guldvindende hold til Senior Hold VM. 

Højeste rating er i 1994 med 2610.

Sveshnikov var i en længere periode træner for selveste eks VM Karpov.

Sveshnikov er meget anerkendt som forfatter, specielt omkring de sicilianske varianter, med titler som "The Complete C3 Sicilian" og "Sveshnikov vs. the Anti-Sicilians".
Har desuden lagt navn til Sveshnikov varianten i siciliansk, der i disse år oplever en sand genfødsel på højeste VM niveau. Han har også skrevet bogen "The Sicilian Pelikan" om åbningen.  

Men hans største værk er måske "The Complete French Advance", skrevet sammen med hans søn.
 

Foto af Evgeny Sveshnikov


Oprettet af: ole knudsen
1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,6 kg.
Priser er inkl. moms