New In Chess, 2021, The London System in 12 Practical Lessons, af Oscar de Prado Rodriquez

PAPERBACK

199,00 kr.
Varenummer: 0568Paperback

Engelsk, 272 sider, udgivet juli 2021
- med undertitlen "Strategic Concepts, Typical Plans and Tactical Themes"

I 2016 forfatterens "The Agile London System" hurtig en bestseller. En bog, som forfatteren skrev sammen med Alfonso Holmes.
Nu er han tilbage med opfølgeren.

Hvids åbningstræk i London er næsten altid d4, Sf3, Lf4, e3, c3 og h3.
Åbningen er karakteriseret ved Lf4.

De dage, hvor modstanderen kastede et undrende blik hen over brættet, når løberen så tidligt havnede på (det passive) f4 felt, er ovre (sagt af en, der har haft samme holdning til trækket).

Dette solide træk er nu blevet populært for hvid, på topplan ført an af mange topspillere såsom Grischuk, Kamsky, Jobava, Rapport og selveste VM Carlsen.  

På klubniveau tiltaler åbningen også de mange, der søger en robust og enkel tilgang til åbningsspillet, fremfor at bruge mange timer på teoristudier.

Dette er ikke en revision af 2016 bogen, men mere forfatterens erfaringer siden. Fokus er generelt mindre på teori, og mere på en praktisk tilgang. Men der er dog også plads til vigtige teoretiske nyheder i bogen!

Som forfatter har de Prado en dejlig tilgang for os klubspillere, hvor han undgår lange og komplicerede varianter, og koncentrerer sig om at forklare nemme planer, klare strategier og standard manøvrer. 
Du vil lære at foretage de rigtige valg i midtspillet. 

DU får en god bog om London opdelt i 11 kapitler, plus et afsluttende kapitel med øvelser. 

Se pdf eksempel her:  The London System in 12 Practical Lessons, af Oscar de Prado Rodriquez

Min vurdering af målgruppen:
bogen må siges at være en god gennemgang af en åbning, der er så enkel at vi alle kan være med. Bogen er også skrevet på en meget tilgængelig måde.

Jeg vil derfor sige at klubspillere - eller en ung skarp hjerne - fra cirka 15-1600 i rating kan have stort udbytte af bogen. Men dette er ingen begynderbog, lidt turneringserfaring vil være godt.

Da forfatteren tidligere har skrevet en meget rost bog om åbningen - og han selv spiller åbningen - vil jeg vurdere at den også kan bruges af stærke spillere op til 2100-2200 i rating. 

Om forfatteren:
Oscar de Prado Rodriquez er FM fra Spanien. Har selv spillet åbningen i hele karrieren.
Var medforfatter i 2016 på "The Agile London System".

 
Foto af Oscar de Prado Rodriquez


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,51 kg.
Priser er inkl. moms

Anmeldelser på "The Agile London System":

"This will be the reference work on the complete London System for years to come." --Grandmaster Glenn Flear

"Encyclopedic in scope, offering readers a complete London-style repertoire, and often with multiple options." -- John Hartmann, ChessLife Magazine (US)