New In Chess, 2017, The Complete French Advance af Evgeny Sveshnikov & Vladimir Sveshnikov (ny opdateret version)

PAPERBACK

229,00 kr.
Varenummer: 0266Paperback

Engelsk, 282 sider, udgivet august 2017
- med undertitlen "The Most Uncompromising Way to Attack the French Defence". Forord af eks VM Karpov, som Sveshnikov er mangeårig træner for.

Evgeny Sveshnikov´s første bog om Advance Varianten i fransk (1.e4,e6 2.d4,d5 3.e5) udkom i 2003. Nu udgiver han en ny og kraftig opdateret version, skrevet sammen med hans søn Vladimir Sveshnikov! Med mange nyheder, kommenterede partier og trænings øvelser for dig.

Advance varianten i fransk er specielt populært på klubniveau.
Det er let at se hvorfor: ved det tidlige e5 fremstød vinder hvid terræn, tager f6 feltet fra sorts springer og blogger sort´s hvidfeltede løber inde på c8. Nemt.
Men så let går det ikke altid! For modsat får sort modspil imod hvid´s bondeformation med c5 og/eller f6 (bakket op af Sc6, Db6 og en springermanøvre af den anden springer til Sf5 (via e7 eller h6)).

I denne bog lærer du at spille hvids side, vejledt af verdens måske største kender af denne variant. En stormester, der i en længere periode var træner for selveste eks VM Karpov.

Bogen er skrevet i en fortællende stil, med mange kommenterede partier. 

Min vurdering af målgruppen: bogen må siges at være en grundig gennemgang af denne variant - jeg erindrer ingen bog om denne variant, der når tilnærmelses vist op på siden af denne.

Men fortvivl ikke. Bogen kan også med fordel studeres af de fleste klubspillere, jeg vil vurdere ned til omkring 1600 i rating.

Om forfatterne
Evgeny Sveshnikov er russisk stormester (udnævnt i 1977).
Har nu efterhånden i mange år har været i senior klassen! Hvor GM Jens Kristiansen ofte er løbet ind i ham i de store turneringer. Er også kendt som deltager i større danske turneringer.

Allerede som 17 årig spillede han med i det sovjetiske mesterskab. Har været Moskva mester, og er også kendt som vinder af det individuelle Senior VM. Så sent som i 2003 og 2010 har han vundet det Lettiske mesterskab. 

På holdsiden har han spillet på det guldvindende sovjetiske hold til Studenter Hold VM. Senere har han en enkelt gang spillet på det sovjetiske landshold til det europæiske hold mesterskab. Med en formidabel 80% score, og en individuel guld medalje (sovjet vandt også hold guld).
Senere spillede han fire gange for Letland til Skak Ol og det europæiske hold mesterskab. Senest - i 2016 - var han førstebræt på Ruslands guldvindende hold til Senior Hold VM. 

Højeste rating er i 1994 med 2610.

Sveshnikov var i en længere periode træner for selveste eks VM Karpov.

Sveshnikov er meget anerkendt som forfatter, specielt omkring de sicilianske varianter, med titler som "The Complete C3 Sicilian", "The Grand Prix Attack" og "Sveshnikov vs. the Anti-Sicilians".
Har desuden lagt navn til Sveshnikov varianten i siciliansk, der i disse år oplever en sand genfødsel på højeste VM niveau. Han har også skrevet bogen "The Sicilian Pelikan" om åbningen.  
 

Foto af Evgeny Sveshnikov

Vladimir Sveshnikov er lettisk IM med rating 2424 (februar 2020).
Lettisk mester i 2016. Spillede på det lettiske landshold til skak-OL i 2010 og 16.
Som forfatter udgav han i 2015 sammen med faderen bogen "A Chess Opening Repertoire for Rapid and Blitz" (jeg har læst bogen, der giver mange gode åbnings ideer, som modstanderen har svært ved at gennemskue i lyn/hurtigskak. Skal ikke forstås som om det er fuskervarianter, slet ikke. Mere som tvungne varianter, der er nemme at lære at spille. Men som måske ikke teoretisk fører til fordel ved korrekt modspil. Denne bog er således velegnet til mange klubspillere under mesterstyrke). 

  
Foto af Vladimir Sveshnikov

Se pdf eksempel her: The Complete French Advance Evgeny Sveshnikov & Vladimir Sveshnikov

Oprettet af: ole knudsen1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,532 kg.
Priser er inkl. moms