Løfbergs Forlag, 2016, Fra Moskva til New York, af Peter Dürrfeld

PAPERBACK

139,00 kr.
69,50 kr.
Varenummer: 0443Paperback

På dansk, 112 sider, lille paperback format 

Fra Moskva til New York er bogen om den højdramatiske og særdeles jævnbyrdige VM-match i skak mellem den norske verdensmester Magnus Carlsen og den russiske udfordrer Sergej Karjakin.

Matchen blev spillet på Manhattan i New York, og Magnus Carlsen endte med at blive kronet til verdensmester, efter at han i sidste parti ofrede sin dronning på h6, et såkaldt magnetoffer, Vist et træk som vi alle husker, og hvorefter Karjakin med udsigten til at blive sat mat i næste træk valgte at opgive. For evigt vil Magnus Carlsens sluttræk blive stående i skakhistorien. 

Peter Dürrfeld tager læseren ved hånden og gennemgår VM-historien. Fra 1886 hvor østrigeren Wilhelm Steinitz blev det kongelige spils første verdensmester til nutidens verdensmestre – med Magnus Carlsen som en værdig sidste mand på listen.

Læseren kommer også med til turneringer i Stavanger og Bilbao, til skakolympiaden i Baku og i særdeleshed til kandidatturneringen i Moskva, hvor Sergej Karjakin endte med at vinde turneringen og dermed retten til at udfordre Magnus Carlsen i New York.

Alle VM-matchens 16 partier gennemgås. Parti for parti. Indtil Magnus Carlsen havde vundet 9-7 – inklusive den spændende omkamp over fire hurtigpartier, hvor begge spilleres nerver blev testet til det yderste.

Om forfatteren: 
Peter Dürrfeld er skakspiller og forfatter, herunder af enkelte skaktitler.


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,1 kg.
Priser er inkl. moms