Forlaget On-Board, 2017, Julius Nielsen, af Erik André Andersen

PAPERBACK

199,00 kr.
99,00 kr.
Varenummer: 0439Paperback

På dansk, 240 sider.
- med undertitlen "Blandt verdens bedste i korrespondanceskak"

Et stykke dansk skak historie af de mere spændende.

Julius Nielsen (1901-1981) må siges at være den første dansker i verdenseliten i k-skak (korrespondance skak). Han deltog i VM-finalerne i 1965-1968 og 1972-76. og var forløberen for en æra med store k-skak navne som Jørn Sloth, Erik Bang, Ove Ekebjærg og Allan Poulsen.

(korrespondance skak var tidligere meget udbredt. Det er skak spillet over afstand, hvor trækkene som oftest blev sendt per postkort (men der fandtes tidligere også varianter som telegrafskak, radiomatcher og sågar matcher per brevdue). Betænknings tiden blev regnet i dage.

Jeg lærte selv indirekte at spille skak via korrespondance skak, hvor jeg næsten dagligt kom i hjemmet hos familien Pitters i Brørup. Her havde faderen P.C . Pitters altid lagt skakstillinger fra igangværende k-skak partier frem, som sønnen Hans og jeg kunne analysere på efter skoletid.

Fremkomsten af pc´eren og skakprogrammer har næsten udryddet k-skakken, da mange ikke vil spille imod en computer. Dansk Skak Union har dog stadig en lille turnering kørende. Idag er det mere standard at spille k-skak via e-mail eller server).

Bogen fortæller historien om Julius Nielsen som k-skak spiller i både dansk og internationalt perspektiv. Bogen bringer alle hans 170 kendte k-skak partier, mange kommenteret af ham selv eller hans modstandere.. Heriblandt verdensnavne som Hans Berliner, Lothar Schmidt og O´Kelly. 

Pudsigt nok udgives bogen på On-Board, der drives af den tidligere redaktør på Skakbladet, Thorbjørn Rosenlund. Julius Nielsen har også være redaktør på Skakbladet, i de svære år fra 1941 til 1946. Iflg. bogen optog han ingen tyske partier i Skakbladet i den periode!

Min vurdering af målgruppen: den perfekte gave til skakspilleren. Med mange lærerige parti kommentarer.

Bogen er selvfølgelig et must for den historisk interesserede skakspiller. Med research af en historisk kapacitet som Erik André Andersen.

Om forfatteren: 
Erik André Andersen er skakhistoriker og PhD i Øststatskundskab. Før universitetskarrieren var han en aktiv spiller i den danske elite. Medarbejder ved Skakbladet, og forfatter til skakbøgerne "Skakkens Mestre. De store, der ikke blev verdensmestre. Perioden 1895-1930" og "Den sovjetiske skakskole. Perioden 1941-1965".


Foto: Erik André Andersen, taget af Thorbjørn Rosenlund.


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,4 kg.
Priser er inkl. moms