Løfbergs Forlag, 2020, Hamann, af Svend B. Hamann

HARDBACK

349,00 kr.
Varenummer: 0413hardback

På dansk, 523 sider. 
- skrevet sammen med klubkammeraten Dan H. Andersen (der er en anerkendt historiker) og mange af partierne er kommenteret af stormester Peter Heine Nielsen (bl.a. kendt som træner og sekundant for VM Carlsen og eks. VM Anand).

Udgivet som Hardback udgave, indbundet med smudsbind - ligesom "Larsen" bogen i luksusudgaven!

Et stykke skak historie af de mere spændende.
Ved første gennem kig virker det som om man får mange gode historier med i købet.

Tillige er bogen udført i et meget læsevenligt layout, med store skrifttyper. Det tror jeg at mange i målgruppen til denne fantastiske bog vil værdsætte.

Jeg glæder mig selv virkelig meget til at fordybe mig mere i bogen. I min ungdom stod Hamann som en af heltene i min skakverden, sammen med andre store samtidige navne som Ole Jakobsen, Børge Andersen og P.H. Nørby. Større kunne det ikke blive.

Hamann var en stærk IM. Bogen bringer en lang række af Hamann´s bedste partier, garneret med gode historier og portrætter af store skakpersonligheder i ind og udland.

Det var især på den internationale scene at Hamann igennem 2 årtier fik et stort navn. Hamann havde et åbningsrepertoire, der matchede de udenlandske stormestres. I midt og slut spillet havde han en strategisk forståelse og ihærdighed, der internationalt på den tid vel kun blev overgået af Bent Larsen. I flere år var Hamann i verdens top 100. 

Hamann besejrede Bent Larsen to gange, mens Larsen tilhørte den absolutte verdenstop. Han slog velrenommerede  stormestre som Jan Timman, Ulf Andersson, Miroslav Filip, Wolfgang Unzicker og Florin Gheorghiu. Ligesom han spillede remis med eks VM Tal og VM finalisten Korchnoi.

Hamann repræsenterede Danmark ved Skak OL i 1968, 1972 og 1978. Ligesom han repræsenterede Danmark ved flere Studenter VM.

Foto: Hamann imod selveste Bobby Fischer ved Skak OL i 1968

Hvorfor blev Hamann så ikke selv stormester?
Bent Larsen rammer det meget godt ind i 1973: "Hamann kan uden tvivl blive stormester. Han kan jo for eksempel tage fri fra jobbet i et år, og spille en masse skak".

Min vurdering af målgruppen: den perfekte gave til skakspilleren. Med lærerige parti kommentarer af stormester Peter Heine Nielsen.

Bogen er selvfølgelig et must for den historisk interesserede skakspiller. Med research af en historisk kapacitet som Dan H. Andersen. 

Om forfatteren: 
Svend Hamann er født i 1940, blev IM i 1965. Regnes som perioden næststærkeste danske spiller efter Bent Larsen. 


Foto: Svend B. Hamann


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 1,082 kg.
Priser er inkl. moms