Løfbergs Forlag, 2014, Larsen Bind I, af Jan Løfberg

HARDBACK

799,00 kr.
Varenummer: 0305hardback

På dansk, 1120 sider. Bind I, der dækker årene 1935-65.
Der forventes at udkomme ialt 3 bind.

Hardback udgaven er en flot luksusudgave, smudsomslag, indbundet (garnhæftet helbindsbog), imiteret læder, læsebånd, topsnit.

Bent Larsen (1935-2010) er bredt anerkendt som Danmark´s største skak stormester igennem tiderne.
 

Han var sammen med Bobby Fischer den største udfordrer til Sovjetunionens dominerende rolle i verdens skakken i årene fra slutningen af 1950´erne og 2 årtier frem. Herudover kendt som fremragende forfatter af en række lærebøger på dansk, og flittig skribent i diverse dagblade.


Foto af Bent Larsen

Biografien, der er rigt illustreret med tidstypiske fotos, tager hånd om både mennesket og skakspilleren Bent Larsen. Bind 1 er også den fascinerende beretning om hans skakkarriere helt fra drengeårene i Holstebro til gennembruddet som kandidat til verdensmesterskabet i skak.

Bent Larsen har rigt bidraget med kommentarer og noter til sine skakpartier.

Udover det rent skaklige giver værket et nyt, anderledes og mangefacetteret billede af mennesket bag skakbrikkerne. Flere end 50 personer i ind- og udland er blevet interviewet. Hver især har bidraget med materiale: anekdoter, partier og private fotografier.


Der er i bogen beskrivelser af Bent Larsens barndom, skolegang, gymnasietid og fritidsliv. Sigtekornet rettes også mod det eksistentielle valg, som den ingeniørstuderende skakspiller stod over for, inden brætspillet endte som vinder.   

Jeg har selv mødt Bent Larsen flere gange i min ungdom.
Som ung knægt mødte jeg Bent Larsen til en simultan på Svend Svendsen´s legendariske skaklejre, og fik en remis. Det var stort!
Senere, som studerende på AUC i Aalborg, boede jeg i et skakkollektiv i udkanten af Hasseris. Dette hus, som var Bent Larsens barndomshjem da familien flyttede til Aalborg, var stadig ejet af Bent Larsen og hans broder. En stor oplevelse var da Bent Larsen brugte en halv dag på hyggesnak med os almindelige skakspillere. Han var utrolig vidende og venlig. 


Min vurdering af målgruppen: den perfekte gave til den almindelige skakspiller, såvel junior og voksen. Der er ingen dybe computer varianter, men kun letforståelige og logiske forklaringer i partigennemgange. 

Bogen er selvfølgelig et must for den historisk interesserede skakspiller. 

Om forfatteren: 
Jan Løfberg er født 1959. Skakredaktør fra 1984-1988 på Berlingske Tidende, hvor han var ansat som sportsjournalist i 23 år, inden han i 2007 startede eget forlag.

Udgiver hovedsageligt andre forfatteres værker – både skøn- og faglitteratur. Han har skrevet en række bestsellere på andre forlag som People’s Press, Gyldendal Business og Lindhardt og Ringhof for personligheder som Arne Nielsson (Viljen til sejr, 2003), Ulrik Wilbek (Tro på dig selv 2006) og Lars Christiansen (Fra spids vinkel, 2008). I 2013 skrev han blandt andet ”Meditation og mindfulness” for Henning Daverne.
 

Idag kender de danske skakspillere også Jan Løfberg som medredaktør af Skakbladet.


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 2,01 kg.
Priser er inkl. moms