Denne webshop er ikke aktiv.

Everyman, 2021, Opening Repertoire: The Grünfeld Defence, af Nigel Davies

PAPERBACK

169,00 kr.
Varenummer: 0518Paperback

På engelsk, 288 sider, udgivet 2021

Her får du for sort præsenteret en åbning imod 1.d4, der signalerer kampvilje. Brugt af store stjerner som Bobby Fischer og Garry Kasparov, og mange nutidige topspillere. 

Man kan kalde det en hypermoderne åbning, hvor hvid tillades at opbygge et stærkt centrum i bevidstheden om at sort kan nedbryde det i midtspillet. Understøttet af den stærke løber på g7.

I idealopstillingen starter åbningen med 1.d4,Sf6 2.c4,g6 3.Sc3,d5 4.cxd5,Sxd5 5.e4,Sxc3 6.bxc3,Lg7 Sort følger med det samme op med et pres med c5,Sc6 og måske Da5.

Du får et repertoire imod alle hvids opstillinger imod Grünfeld - såvel hovedvarianter som anti-grünfeld opstillinger. Du får også anvisninger på hvordan du skal spille, hvis hvid trækker spillet over imod Engelsk eller Reti. 

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

Alt i alt en meget tiltalende bog.

Se pdf sample: Opening Repertoire: the Grünfeld Defence, af Nigel Davies


Min vurdering af målgruppen: her får du en bog med et repertoire i den grünfelske åbning. Du lærer om åbningens positionelle og taktiske ideer. Med mange nye ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger til nye input. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 

Om forfatteren: Engelsk stormester. Mest kendt som forfatter af en række skakbøger, plus mange dvd´er for Chessbase.
Kendt for at forklare i en meget tydelig stil.

  

Fotos af Nigel Davies

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,78 kg.
Priser er inkl. moms