Everyman, 2019, Opening Repertoire: the Ruy Lopez, af Joshua Doknjas

PAPERBACK

169,00 kr.
84,50 kr.
Varenummer: 0501Paperback

På engelsk, 288 sider, udgivet 2019

Her får du for hvid præsenteret et repertoire imod den altid populære spanske åbning, der opstår efter 1.e4,e5 2.Sf3,Sc6 3.Lb5.

En ung forfatter har sat et repertoire sammen, der er baseret på de aktuelle trends imod spansk. Illustreret via gennemgange af udvalgte modelpartier.

Bogen er opdelt i 3 hovedafsnit. 
I afsnit 1 undersøges de klassiske sorte systemer som Zaitzev, Chigorin og Breyer. Disse er faldet lidt i popularitet, da hvid ofte kan få et pres. 

I afsnit 2 de mere moderne sorte varianter som Berlin forsvaret, Åben Spansk og Marshall gambitten. Disse har et godt ry for tiden. Alle varianter, der er meget konkrete og hvor sort forsøger at udligne allerede i åbningen. Derfor har forfatteren udvalgt varianter, hvor hvid vælger mere strategiske varianter. Der er varianter som 4.d3 Anti-Berlin, 9.c3 i hovedvarianten og 8.a4 som Anti-Marshall.

I afsnit 3 gives der varianter imod sort andre sidevarianter og skarpe fortsættelser som 5....b5, og 5...Lc5/g6 eller Sge7. Schliemann gambitten (med f5) undersøges ofte. 

Alt i alt får du et fuldt repertoire imod den spanske åbning. Men gode anvisninger om hvordan de typiske midtspils stillinger kan spilles.

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

En meget tiltalende bog!

Se pdf sample: Opening Repertoire: the Ruy Lopez, af Joshua Doknjas


Min vurdering af målgruppen: at spille imod spansk er rigtig godt at lære for spilleren, der gerne vil lære mere. Da spillet meget handler om at vurdere strukturer, uanset om du som hvid vælger at spille klassisk eller mere i "Anti-stil".

Du får en viden om åbningens positionelle og taktiske ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger vil lære mere. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 

Om forfatteren: Joshua Doknjas er en ung (født 2002) højtratet FM ( 2305 per nov. 2020) fra Canada. Der har vundet en del ungdomsmesterskaber i Nordamerika/Canada. 


Arbejder som skaktræner, og har tidligere sammen med John Doknjas udgivet "Opening Repertoire: The Sicilian Najdorf". 


Foto: Joshua Doknjas

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,488 kg.
Priser er inkl. moms