Denne webshop er ikke aktiv.

Everyman, 2019, Opening Repertoire: The Modern Defence, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

179,00 kr.
Varenummer: 0500Paperback

På engelsk, 416 sider, udgivet 2019

Her får du for sort præsenteret et repertoire med Modern Defence (Modern er kendetegnet af at svare 1. ...d6/ 1....g6 på næsten alle hvids mulige førstetræk - et repertoire der er skabt for den almindelige klubspiller. 

Når du spiller Modern er det fordi du søger en ubalanceret stilling, hvor du regner med at du i praktisk spil kan udspille din modstander. Ikke mindst pga løberen på g7.

Forfatteren trækker på sin egen erfaring med åbningen til i ord at forklare om åbningens koncepter og teori. Du får nye analyser og ideer.

Tidligere har mange haft en opfattelse af at sort spillede en "wild-west" åbning. Åbningen blev mere anerkendt da svenske GM Tiger Hillarp Persson udgav "Tiger´s Modern" i 2005 og "The Modern Tiger" i 2014. 

Åbningen er karakteriseret af at sort lidt nonchalant lader hvid opbygge sig aggressivt i centrum, roligt placerer bønderne på 6-række og venter på at kunne sætte et modstød ind.

Bogen er inddelt i 9 kapitler, se evt nedenstående pdf sample for varianter.

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

Alt i alt en meget tiltalende bog.

Se pdf sample: Opening Repertoire: The Modern Defence, af Cyrus Lakdawala


Min vurdering af målgruppen: her får du som sort en bog med et helt repertoire. Som du som almindelig klubspiller kan få stor glæde af.

Du lærer om åbningens positionelle og taktiske ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger til nye input. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 


Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,706 kg.
Priser er inkl. moms