Everyman, 2017, Opening Repertoire: the Modern Sämisch, af Eric Montany

PAPERBACK

179,00 kr.
Varenummer: 0519Paperback

På engelsk, 368 sider, udgivet 2017

Her får du for hvid med 1.d4 præsenteret et kraftfuldt repertoire imod de populære åbning Kongeindisk og Ben-Oni. 
Repertoiret bygger på nøgletrækker f2-f3, der cementerer hvids terrænovervægt i centrum og samtidig begrænser sorts muligheder for modspil. 

I den traditionelle Sämisch opstilling putter hvid dronningeløberen på e3, hvor den er beskyttet imod Sg4, men i denne moderne version foretrækker forfatteren det mere direkte Lg5. Dette skaber nye problemer for sort, da det traditionelle fremstød e7-e5 kun skaber en binding på Sf6. Medens jagten på løberen med ...h6 og ...g5 kun skaber svagheder på kongefløjen.

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

En meget tiltalende bog!

For kapitler, se pdf sample: Opening Repertoire: the Modern Sämisch, af Eric Montany


Min vurdering af målgruppen: at spille imod Kongeindisk og Ben-Oni er udfordrende. Da sort tydeligt søger komplikationer. 

Her får du en grundig viden om åbningens positionelle og taktiske ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger vil lære mere. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 

Om forfatteren: Eric Montany er født på Hawai, men har 2 gange vundet mesterskabet for Montana, og har den amerikanske National Master titel. Arbejder som videnskabslærer på en skole i Californien. Han er samtidig skaklærer for skolens hold, der i 2016 vandt "Team National High School Chess Championship". Privat er Montany en spændende type: spiller guitar, kører motorcykel og er outdoor entusiast. 

Foto: på vej

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,636 kg.
Priser er inkl. moms