Everyman, 2019, Opening Repertoire: 1 d4 with 2 c4, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0521Paperback

På engelsk, 448 sider, udgivet 2019.

Her får du for hvid et repertoire med 1.d4 og 2.c4.

Ofte er 1.d4 en indledning til at hvid ønsker at gå ind i mere roligere varianter som London Systemet eller Colle Systemet, og bevidst undlader et tidligt c4. 

Men her går forfatteren tilbage til basis, og anviser et aggressivt repertoire for hvid baseret på 1.d4 , og efterfulgt af det klassiske 2.c4. Hensigten er klar: at vinde terrænovervægt. Lakdawala anbefaler varianter som f2-f3 imod Nimzo indisk, Petrosian systemet imod Konge-indisk og den såkaldte "Flick Knife" (f4 efterfulgt af Lb5+) imod Ben-Oni. 

Du får en god gennemgang af bondestrukturer og de bedste felter til officererne. 

For kapitler, se nedenstående pdf sample.

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

Alt i alt en meget tiltalende bog.

Se pdf sample: Opening Repertoire: 1 d4 with 2 c4, af Cyrus Lakdawala


Min vurdering af målgruppen: her får du som hvid en bog med et helt repertoire. Som du som almindelig klubspiller kan få stor glæde af.

Du lærer om åbningens positionelle og taktiske ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger til nye input. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 


Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,748 kg.
Priser er inkl. moms